HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Import – Τεύχος 38 – Περιεχόμενα

Import
Τεύχος 38 – Σεπτέμβριος 2007

Editorial
Αφήνοντας πίσω μας μια καμένη Πελοπόννησο, χιλιάδες ανθρώπους, δέντρα και ζώα που παραδόθηκαν στις φλόγες, αλλά και μια σύντομη εθνική εκλογική περίοδο με νικητές και ηττημένους, εμείς οι άνθρωποι του Ιmport προχωρήσαμε στο τεύχος Σεπτεμβρίου με το ίδιο μεράκι για τα γαστρονομικά πράγματα.

Προίκας - Τυροκομικά προϊόνταΠροίκας – Τυροκομικά προϊόντα
Τα τυριά που παράγει η οικογένεια Προίκα έχουν μια συνταγή παραδοσιακή που περνάει από γενιά σε γενιά, χωρίς να αλλοιωθεί με το χρόνο. Το τυροκομείο του Σταμάτη Προίκα στο Σοχό Θεσσαλονίκης μετράει 117 χρόνια παρουσίας στην ελληνική τυροκομία αποδεικνύοντας γι’ ακόμη μια φορά ότι τα προϊόντα του κερδίζουν όλο και περισσότερο φανατικό κοινό.

Klaus BelowKlaus Below
Στο εστιατόριο «Ντο-Ρε» απέναντι από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, συναντήσαμε τον Klaus Below, έναν παθιασμένο φιλέλληνα και οπαδό του καλού ελληνικού κρασιού. Η συζήτηση μας περιστράφηκε γύρω από το κρασί που τόσο αγαπάει, την Ελλάδα και τη σχέση του με τα ελληνικά εστιατόρια της Γερμανίας.

Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα ΑΠO ΤΟΥΣ CHEFS & THE CITY
Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα ΑΠO ΤΟΥΣ CHEFS & THE CITY

Συνταγές που μάθαμε από τις μανάδες και τις γιαγιάδες μας, φτιαγμένες με μεράκι και με τα πιο πλούσια αγνά υλικά, το ελαιόλαδο, το κρέας, το ψάρι, το τυρί και το διακριτικό άρωμα φρέσκων λαχανικών και αρωματικών φυτών.

Γευστική Δοκιμή – Ροζέ
Όλη η τέχνη της οινοποίησης του ροζέ κλεισμένη σε δεκάδες ξεχωριστές φιάλες από Έλληνες οινοπαραγωγούς. 30 από τα κορυφαία ροζέ κρασιά του ελληνικού αμπελώνα αναμετρήθηκαν στη γεύση και το άρωμά τους και οι κριτικές ήταν εντυπωσιακές. Έκλεψαν τις καρδιές ακόμη και των πιο αυστηρών κριτών.

Η τέχνη της δημιουργίας
Η τέχνη της δημιουργίας

Ο σεφ Λευτέρης Τυρακίδης του bar- restaurant “Omilos” στη Θεσσαλονίκη μαγειρεύει συνταγές με βασικό συστατικό τα φρέσκα λαχανικά. Το αποτέλεσμα είναι μια ποικιλία από πρωτότυπα γευστικά πιάτα που μπορείτε να φιλοξενήσετε στο καθημερινό μενού σας.

Οινικές διαδρομές: Οινοποιία Λαυκιώτη
Οινικές διαδρομές: Οινοποιία Λαυκιώτη

Κληρονομώντας από την αρχαιότητα την ευφορία της γης και φιλοσοφώντας στη συνέχεια την τέχνη του καλού κρασιού, η οικογένεια Λαυκιώτη δημιουργεί κάθε χρόνο οινικά «κομψοτεχνήματα» για τους λάτρεις τους κρασιού.

Ηρακλής Ασπρίδης – ο δικός μας Έλληνας σεφ σταρ
Ηρακλής Ασπρίδης - ο δικός μας Έλληνας σεφ σταρ

Μιλάει για τη δουλειά του με μεράκι, και κυρίως μαγειρεύει με μεράκι…

Ελληνικά προϊόντα: Μαστίχα Χίου
Ελληνικά προϊόντα: Μαστίχα Χίου

Από την Κική Εμμανουηλίδου

Γνωστή στους περισσότερους ως τσίχλα μαστίχα, αποτελεί ένα παραδοσιακό προϊόν του δέντρου της μαστίχας που παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Χίου.

Σύγχρονη Κουζίνα: Finger foodΣύγχρονη Κουζίνα: Finger food
Από τον σεφ Ηρακλή Ασπρίδη

Finger Food είναι ο όρος που έχει επικρατήσει για να περιγράψει την ποικιλία από καναπεδάκια και ορεκτικά αντί των κρύων ορεκτικών. Σε αυτή την ενότητα θα σας δώσουμε μερικές εύκολες και γρήγορες συνταγές για μπουφέ και κοκτέιλ, εμπνευσμένα από την ελληνική μεσογειακή κουζίνα και τα αγνά, φρέσκα, μεσογειακά υλικά.

Τι πρέπει να κάνει το ελληνικό εστιατόριο για να προωθήσει καλύτερα το ελληνικό κρασί;
Οι ‘Ελληνες εισαγωγείς τροφίμων – ποτών της Ευρώπης καταθέτουν τις απόψεις τους για φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας και του εμπορίου.

Πετυχημένοι επαγγελματίες στην ΓερμανίαΗλίας Νικολάου
Συνεχίζοντας να σας παρουσιάζουμε επιτυχημένους Έλληνες επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας και του εμπορίου που «μεγαλούργησαν» στο εξωτερικό, σε αυτό το τεύχος κάνουμε στάση στο Μπούτεριχ, μια πόλη κοντά στο Ντίσελντορφ.

Ανταγωνισμός, παιχνίδι μυαλού και στρατηγικής
Γράφει ο Γιώργος Ξυπολητάς

Πως αλήθεια ένας μικρός «παίκτης» (ο εστιάτορας που είναι και λογιστής και ψήστης και υπεύθυνος για τις αγορές και επιδιορθώνει τις τυχόν φθορές στο κατάστημά του) θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τους μεγάλους παίκτες και να παραμείνει κερδοφόρος στην αγορά που απευθύνεται;

Γράδα Nuevo – Εστιατόριο Διεθνούς Κουζίνας
Γράδα Nuevo - Εστιατόριο Διεθνούς Κουζίνας

Ένα εστιατόριο το οποίο καταφέρνει να συνδυάσει γαστρονομία υψηλών απαιτήσεων, επιμελημένη κάβα, ζωντανή μουσική και τέχνη. Και όλα αυτά σε έναν άνετο και καλόγουστο χώρο στην οδό Καλαποθάκη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Νεμέα
Νεμέα

Περισσότεροι από είκοσι μικροί παράδεισοι κρασιού κρύβονται στις τεράστιες εκτάσεις με αμπέλια στον ευρύτερη περιοχή της Νεμέας, που βρίσκεται στα όρια των νομών Κορινθίας και Αργολίδας. Ο τεράστιος οινικός πλούτος που παρουσιάζει η περιοχή θα κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την απόδραση σας στην πελοποννησιακή γη, καθώς οι φιλόξενοι άνθρωποι της θα σας υποδεχτούν με χαμόγελο και πολύ καλό κρασί.

Ηρακλής ΑσπρίδηςΜάθημα μαγειρικής: Ψάρι πως το φιλετάρουμε
Από τον σεφ Ηρακλή Ασπρίδη
Το φιλετάρισμα του ψαριού είναι μια διαδικασία που οι περισσότερες νοικοκυρές αγνοούνε, αλλά η προετοιμασία του είναι απλή και κατανοητή όταν γίνεται με τον έμπειρο τρόπο των επαγγελματιών.

5η Γευστική Δοκιμή  OINOTHIKI - WEIN+MARKT5η Γευστική Δοκιμή OINOTHIKI – WEIN+MARKT
πραγματοποιήθηκε φέτος σε γερμανικό έδαφος, στην πόλη Ντίσελντορφ και συγκέντρωσε επαγγελματίες του κρασιού για να κρίνουν την πορεία των ελληνικών κρασιών, που συμπεριλαμβάνονται στον οδηγό Οινοθήκη 2007. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν μαζί με ένα εκτενές άρθρο του δημοσιογράφου Klauss Herrmann στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού Wein + Markt. Σας παρουσιάζουμε αυτοτελή την μετάφραση του ρεπορτάζ.

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας και επιλέξτε Εγγραφή ή Διαγραφή για το Newsletter της Newline
Εγγραφή
Διαγραφή
*

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΤΕΥΧΗ

Sorbet 32
Sorbet 32

Import 45
Import 45

Greek-Style Summer 2007
Greek-Style Summer 2007

Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Oinothiki 2009
Oinothiki 2009
*

Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr