HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Import – Τεύχος 29 – Περιεχόμενα

Editorial

Το Import, ταξιδεύει με αυτό το τεύχος στα μονοπάτια της γεύσης και των αρωμάτων της εποχής που άλλαξε και μας προκαλεί για καινούρια πράγματα.
Τα θέματα, πολλά και ενδιαφέροντα. Όλα, με γνώμονα την ενημέρωση, τη σωστή πληροφόρηση και τη βελτίωση των γνώσεων μας…
Περισσότερα...

Τηλέμαχος Πέντζος

Τηλέμαχος Πέντζος Ανήκει, στη 3η γενιά των στελεχών της ΖΑΝΑΕ. Μέλος μιας οικογένειας, που έχει συνδέσει το όνομα, με την ποιότητα και την ιστορία. Στην Γενική Διεύθυνση της επιχείρησης, ο Τηλέμαχος Πέντζος, δίνει ένα καθημερινό δημιουργικό «παρών», προσπαθώντας εκτός των άλλων, να κερδίσει το προσωπικό του στοίχημα…
Περισσότερα...

Η Executive Κουζίνα στην Ελλάδα

Executive Chef, Χρήστος Συμεωνίδης Ο Χρήστος Συμεωνίδης μας ξεναγεί με οδηγό τη γεύση στα δημιουργικά του επιτεύγματα.
Περισσότερα...

Creta Olympias

Creta Olympias H Creta Olympias, αποτελεί μια από τις πλέον δυναμικές οινοποιητικές επιχειρήσεις, με έδρα την Κρήτη. Το όνομα και η πορεία της, αποτελεί τον σημαντικότερο πρεσβευτή της οινικής ιστορίας και εξέλιξης του Κρητικού Αμπελώνα, σε όλο τον κόσμο.
Περισσότερα...

3η Γευστική Δοκιμή Ελληνικών Κρασιών

Mε τη συμμετοχή των κρασιών που παρουσιάζονται στο περιοδικό της New Line “OINOTHIKI 2004” πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη πλέον, ετήσια γευστική δοκιμή ελληνικών κρασιών, στην Γερμανία. Η διοργάνωση της γευστικής δοκιμής, που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αποκτά πλέον τα χαρακτηριστικά σημαντικού θεσμού, που με την ύπαρξη του προσφέρει σημαντικά οφέλη, στην υπόθεση του ελληνικού κρασιού, στην γερμανική αγορά.
Περισσότερα...

Νέες Συνταγές


Φωλιά Ντομάτας με λαχανικά και πέστο δυόσμου


Ένα ευωδιαστό μεσογειακό πιάτο λαχανικών, με ιδιαίτερη εμφάνιση


Μιλφέιγ Ντομάτας με γλώσσα ποσέ και πράσινη σαλάτα με λάδι βανίλιας


Μεσογειακή συνταγή με βάση τη ντομάτα και τις πράσινες σαλάτες, στην οποία ξεχωρίζει εξαιρετικά το άρωμα της βανίλιας


Μπουκέτο Σαλατικών με Σίκορε και λάδι Τρούφας

Μια αρωματική σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει με γευστικό τρόπο, πιάτα με κόκκινο και άσπρο κρέας.


Σολομός σχάρας με Σιρόπι Σόγιας και Βραστά Λαχανικά


Μια νόστιμη συνταγή με βάση το σολομό και τα βραστά λαχανικά


Κρύα Σούπα Ντομάτας με Γάλα Καρύδας


Μια εκδοχή δροσερής σούπας, στην οποία πρωταγωνιστεί η ντομάτα και συμμετέχει γευστικά, το γάλα καρύδας.


Πλεξούδα Σολομού και Γλώσσας σε Ζωμό Αρωματικών Φυτών


Ο σολομός και το φιλέτο γλώσσας, σε μια πανδαισία αρωματικού πλούτου και γεύσης!


Τριαντάφυλλο Καπνιστού Σολομού με Τραγανή Σαλάτα


Λεπτές γεύσεις από τον καπνιστό σολομό, το αγγουράκι και τις πιπεριές


Γαρίδες Σχάρας με Μαγιονέζα


Απλή καθαρή γεύση από γαρίδες, με μια εξαιρετική μαγιονέζα. Γρήγορο και ευπαρουσίαστο πιάτο για όλους


Τσιπούρα Φιλέτο με Λευκό Κρασί και Σάλτσα Ζαφοράς


Το λεπτό άρωμα του λευκού κρασιού, σε συνδυασμό με το κρέας του ψαριού και με οδηγό γεύσης και χρώματος τη σάλτσα ζαφοράς


Στήθος Κότας στη Λαδόκολλα με Κρέμα Λεμονιού


Μια πετυχημένη παραλλαγή για το μαγείρεμα της κότας, την οποία υποστηρίζει γευστικά η κρέμα γάλακτος και τα λαχανικά


Στήθος Πάπιας με Μέλι και Βαλσάμικο Ξύδι


Ένα Gourmet πιάτο με βάση τη πάπια, το μέλι και το αρωματικό ξίδι βαλσάμικο


Φιλέτο Μόσχου και Γαρίδα με Σάλτσα Τριαντάφυλλο


Ενδιαφέρουσα πρόταση για το κρέας του μοσχαριού, που αναδεικνύεται από τον συνδιασμό των αρωμάτων του μπράντυ και του βαλσάμικου


Φιλέτο Μόσχου και Σπριγκ Ρολ Λαχανικών


Μια γευστική πρόταση για ένα απλό φιλέτο
Ευχαριστούμε τον Chef Βασίλη Ταραμπατζή και τις σχολές ΔΕΛΤΑ για την άριστη συνεργασία τους στην εκτέλεση και παρουσίαση των συνταγών που δημοσιεύουμε στο παρόν τεύχος

Οινικές προτάσεις για οκτώ δημιουργίες του σέφ

Οινικές προτάσεις Ανέστης Χαϊτίδης – Χημικός, Οινολόγος
Καλοκαίρι πλέον και οι γεύσεις γίνονται πιο ανάλαφρες. όπως και η διάθεση. Λαχανικά και λευκά κρέατα έχουν την τιμητική τους, όπως επίσης και τα λευκά αλλά και τα δυστυχώς πολλές φορές παραμελημένα ροζέ κρασιά. Γι΄ αυτό δώσαμε στις οινικές μας προτάσεις τον πρώτο λόγο στα πολύ ωραία ροζέ της χώρας μας.
Περισσότερα...

Τα Αποστάγματα της Παρέας, Ούζο, Τσίπουρο, Τσικουδιά

Ούζο, Τσίπουρο, ΤσικουδιάΤα ελληνικά αποστάγματα, ξεχωρίζουν για τη ποιότητα, τη γεύση και το άρωμα τους και είναι ο καλύτερος σύντροφος στα γευστικά ορεκτικά απο την πανδαισία της ελληνικής κουζίνας…
Περισσότερα...

Ελληνικό Εστιατόριο – Το Παρόν και το Μέλλον

Το import, στα πλαίσια της συνεργασίας της με την εταιρεία επισιτιστικών συμβουλών “Εστιάζω Plus”, συνεχίζει την δημοσίευση άρθρων σχετικών με το ελληνικό εστιατόριο, με σκοπό την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν, τους εστιάτορες και τις επιχειρήσεις τους.
Περισσότερα...

Γνώμες και Προτάσεις για την Κρίση του Ελληνικού Εστιατόριου

Στο παρόν τεύχος, φιλοξενούμε τις απόψεις τριών επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Γερμανίας. Του Ηλία Νικολάου, εισαγωγέα ελληνικών τροφίμων, από το Dussellodorf, του Βασίλη Ασκητή, ιδιοκτήτη του ομώνυμου εστιατορίου στο Dussellodorf και του Μάκη Χαλκίδη, ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Μαραθών», στο Monheim.
Περισσότερα...

Restaurant Elena

Ένα ελληνικό εστιατόριο, που με την παρουσία του, δίνει απάντηση στην ποιότητα, στην σταθερή διάρκεια και στην συνεχή ανανέωση. Ένα εστιατόριο, που προσφέρει θετική εικόνα, στην ελληνική μαζική εστίαση του εξωτερικού και βελτιώνει τη θέση της ελληνικής κουζίνας.
Περισσότερα...


Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr