HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Import – Τεύχος 39 – Περιεχόμενα

Import
Τεύχος 39

EditorialEditorial
Η χειμερινή αυτή έκδοση του Import μας βρίσκει λίγο πριν την είσοδο του 2008 να αποχαιρετάμε το παλιό χρόνο με ελληνικές γεύσεις και aρώματα από γνήσια ελληνικά προϊόντα και κρασιά. Η χρονιά που πέρασε είχε απ΄ όλα, όπως κι αυτό το τεύχος.

Λεωνίδας Εσκιτζής Α.Ε.
Λεωνίδας Εσκιτζής Α.Ε.

ΓΛΥΚΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
Μέσα από μια συλλογική και συνάμα οικογενειακή προσπάθεια o Λεωνίδας Εσκιτζής κατάφερε να ξεχωρίσει στην αγορά των προϊόντων ζαχαροπλαστικής παντρεύοντας τις πολίτικες σπιτικές συνταγές με τις σύγχρονες γεύσεις…

Γιώργος ΛουκάτοςΓιώργος Λουκάτος
Δεύτερη γενιά της οικογένειας Λουκάτου, ο Γιώργος Λουκάτος, είναι αυτός που κρατάει τώρα τα ηνία της ιστορικής επιχείρησης με το πιο γλυκό ηδύποτο των Πατρών, την Τεντούρα.

Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα ΑΠO ΤΟΥΣ CHEFS & THE CITY
Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα ΑΠO ΤΟΥΣ CHEFS & THE CITY

Συνταγές που μάθαμε από τις μανάδες και τις γιαγιάδες μας, φτιαγμένες με μεράκι και με τα πιο πλούσια αγνά υλικά, το ελαιόλαδο, το κρέας, το ψάρι, το τυρί και το διακριτικό άρωμα φρέσκων λαχανικών και αρωματικών φυτών.

Γευστική Δοκιμή:
Ερυθρά 14vol και άνω
Γευστική Δοκιμή: Ερυθρά 14vol και άνω

Είναι δυνατά, κόκκινα, από ποικιλίες γηγενείς (ξινόμαυρο, μαυροτράγανο, λημνιό, αγιωργίτικο, κ.ά.) και διεθνείς (syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, κι όχι μόνο) και ιδανικά για το τσουχτερό κρύο του χειμώνα.

Η τέχνη της δημιουργίας
Η τέχνη της δημιουργίας

Ο σεφ Ηρακλής Ασπρίδης της ομάδας αρχιμαγείρων Chefs & the City μαγειρεύει συνταγές με βάση τα όσπρια.

Οινικές διαδρομές: Κτήμα Μιχαλάκη
Οινικές διαδρομές: Κτήμα Μιχαλάκη

Η ιστορία της οικογένειας Μιχαλάκη είναι σαν ένα μπουκάλι κρασί. Διαβάζεις την ετικέτα και έχεις πάρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να το απολαύσεις. Αλλά δεν θα δεις ποτέ πόσα στοιχεία συνετέλεσαν στη δημιουργία του άψογου αυτού αποτελέσματος. Θα τα αντιληφθείς όμως μόλις το γευτείς.

Ελληνικά προϊόντα: Γιαούρτι
Ελληνικά προϊόντα: Γιαούρτι

Από την Κική Εμμανουηλίδου

Το νόστιμο αυτό τυροκομικό προϊόν που φημίζεται για τα θρεπτικά συστατικά του, είναι ένα από τα πιο εύχρηστα υλικά της ελληνικής κουζίνας.

Σύγχρονη Κουζίνα: Πιτάκια ορεκτικάΣύγχρονη Κουζίνα: Πιτάκια ορεκτικά
Από τον σεφ Ηρακλή Ασπρίδη

Στην φιλοσοφία του finger food συγκαταλέγονται και τα ορεκτικά πιτάκια, που μπορείτε να φτιάξετε με διάφορες ζύμες και αρτοσκευάσματα και να τους δώσετε διάφορες σύγχρονες γεύσεις. Σερβίρονται ως ορεκτικά και είναι σίγουρο ότι θα ανοίξουν την όρεξη στους πελάτες σας, για το μενού που θα ακολουθήσει.

Υγιεινή διατροφή: Μπαχαρικά
νόστιμα και θεραπευτικά
Υγιεινή διατροφή: Μπαχαρικά - νόστιμα και θεραπευτικά

Οι λιλιπούτειοι αυτοί σπόροι ή κόκκοι που αναβλύζουν αρώματα νοστιμαίνουν τα φαγητά μας, όπως το γέλιο τη ζωή μας.

Greek Style
Food and Wine 2007
Greek Style - Food and Wine 2007

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Greek Style/ Food+Wine 2007, που διοργάνωσε η εταιρεία Νικολάου, με την υποστήριξη της Εκδοτικής- Διαφημιστικής New Line, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, στο Τheater du Traume, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Ανταγωνισμός, παιχνίδι μυαλού και στρατηγικής, β’ μέρος
Ανταγωνισμός, παιχνίδι μυαλού και στρατηγικής

Γράφει ο Γιώργος Ξυπολητάς

Σε αυτό το τεύχος σας παρουσιάζουμε το δεύτερο μέρος του άρθρου για το πως οι ανεξάρτητες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά μέσα στο ανταγωνιστικό κλίμα.

Παρουσίαση: Φανός – Ζυθεστιατόριο
Φανός - Ζυθεστιατόριο

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Ναυαρίνου, το ζεστό και φιλόξενο αυτό μαγαζί αναλαμβάνει να σας ξεναγήσει σε παραδοσιακές συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Elviart
Elviart

Το όνομα ELVIART είναι συνώνυμο με την πίτα και κατέχει περίοπτη θέση στις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ηρακλής ΑσπρίδηςΜάθημα μαγειρικής: Χειμωνιάτικα dressing
Από τον σεφ Ηρακλή Ασπρίδη

Τα dressing είναι από μόνα τους μια ξεχωριστή κατηγορία στη μαγειρική, που εδώ και χρόνια δίνουν ξεχωριστή νοστιμιά σε σαλάτες, κρεατικά και πιάτα θαλασσινών. Ακολουθούν τρεις έξυπνες λύσεις για τις σαλάτες του χειμώνα, και κρύα πιάτα, όπως σαλάτες ζυμαρικών και τα θαλασσινά.

Ταξίδι: Δράμα
Ταξίδι: Δράμα

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας και επιλέξτε Εγγραφή ή Διαγραφή για το Newsletter της Newline
Εγγραφή
Διαγραφή
*

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΤΕΥΧΗ

Sorbet 32
Sorbet 32

Import 45
Import 45

Greek-Style Summer 2007
Greek-Style Summer 2007

Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Oinothiki 2009
Oinothiki 2009
*

Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr