HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Import – Τεύχος 40 – Περιεχόμενα

Import
Τεύχος 40

Editorial
Editorial

Τα τελευταία στοιχεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος σχετικά με τη μείωση των εξαγωγών το προηγούμενο έτος μας προβληματίζουν όλους για το τι μέλλει γενέσθαι με το ελληνικό εξαγωγικό εμπόριο.

Λυμπέρης – σφολιάτα και ζύμες
Λυμπέρης - σφολιάτα και ζύμες

Μπουκιές τραγανής νοστιμιάς από τη βιομηχανία “Λυμπέρης”. Οι άνθρωποί της επιλέγουν τις καλύτερες πρώτες ύλες, ρίχνονται στη δουλειά καθημερινά και με τις πιο σύγχρονες μορφές, ασφαλούς παραγωγής ξεφουρνίζουν γεύσεις που εύκολα αγαπιούνται.

Ιωάννης ΓκλαβάκηςΙωάννης Γκλαβάκης
Ο Έλληνας βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τέσσερα συναπτά έτη, Ιωάννης Γκλαβάκης, ως γνήσιος Μακεδόνας με καταγωγή από την Πιπεριά Πέλλας, δε ρίχνει νερό -ούτε ζάχαρη- στο κρασί του…

Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα ΑΠO ΤΟΥΣ CHEFS & THE CITY
Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα ΑΠO ΤΟΥΣ CHEFS & THE CITY

Συνταγές που μάθαμε από τις μανάδες και τις γιαγιάδες μας, φτιαγμένες με μεράκι και με τα πιο πλούσια αγνά υλικά, το ελαιόλαδο, το κρέας, το ψάρι, το τυρί και το διακριτικό άρωμα φρέσκων λαχανικών και αρωματικών φυτών.

Γευστική Δοκιμή: Γλυκιές αμαρτίες
Γευστική Δοκιμή: Γλυκιές αμαρτίες

Δοκιμάσαμε και αξιολογήσαμε τις πιο γλυκές “αμαρτίες” του ελληνικού αμπελώνα…

Οινικές διαδρομές: Κτήμα Παναγιωτόπουλος
Οινικές διαδρομές: Κτήμα Παναγιωτόπουλος

Η απόφαση του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου να ασχοληθεί με την οινοποίηση δεν ήταν δύσκολη. Οφείλεται στην πολύχρονη εμπειρία του στο χώρο του κρασιού και την αμέριστη αγάπη του γι’ αυτό το ευλογημένο προιόν της φύσης.

Η τέχνη της δημιουργίας
Η τέχνη της δημιουργίας

Ο σεφ Ανδρέας Γάβρης, ιδιοκτήτης του Γαστροδρόμιου «Εν Ολύμπω», στο Λιτόχωρο Πιερίας δημιουργεί ανοιξιάτικες συνταγές με λαχανικά και άλλα προϊόντα εποχής όπως κατσικάκι, αρνί, φρέσκα τυριά, σπαράγγια, καρότα, αρωματικά χόρτα και φρούτα.

Ελληνικά προϊόντα:
Πίτες παραδοσιακές
Ελληνικά προϊόντα: Πίτες παραδοσιακές

Από την Κική Εμμανουηλίδου

Όλοι εμείς οι Έλληνες μεγαλώσαμε με τη νοστιμιά της παραδοσιακής πίτας στο σχολείο και σε γειτονιές. Τη γευτήκαμε από τα χέρια της μαμάς και της γιαγιάς μας και θα την αναζητάμε για πάντα, όσο η παραδοσιακή κουζίνα θα συνεχίσει να έχει ηγετική θέση στις σελίδες του τσελεμεντέ.

Σύγχρονη Κουζίνα: Ταχυ-συνταγέςΣύγχρονη Κουζίνα: Ταχυ-συνταγές
Από τον σεφ Ηρακλή Ασπρίδη

Όταν ο χρόνος σας πιέζει ή σας προδίδει η φαντασία σας, βάλτε σε εφαρμογή λύσεις της στιγμής για ένα γρήγορο γεύμα με διαχρονικές γεύσεις που θα ικανοποιήσουν κάθε πελάτη σας.

Έλληνες εστιάτορες παράδειγμα προς μίμησηΗλίας Νικολάου
Συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε και τη νέα χρονιά Έλληνες επαγγελματίες της γαστρονομίας από την ευρύτερη περιοχή της Γερμανίας με αξιέπαινες προσπάθειες στο χώρο τους.

Η προώθηση του εστιατορίου σας
Η προώθηση του εστιατορίου σας

Γράφει ο Γιώργος Ξυπολιτάς

Υπάρχουν χιλιάδες μέθοδοι που θα μπορούσαν πιθανώς ταιριάζουν στην επιχείρησή σας, προκειμένου να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες χωρίς να χρειαστείτε να ξοδέψετε μεγάλα ποσά σε διαφήμιση.

Ηρακλής ΑσπρίδηςΜάθημα μαγειρικής: Τι κάνω με το μπαγιάτικο ψωμί
Από τον σεφ Ηρακλή Ασπρίδη

το μπαγιάτικο ψωμί μπορεί να χρησιμοποιηθεί 2-3 μέρες αργότερα από την ημέρα που το αγοράσατε, σε συνταγές που θα γλείφετε τα δακτυλά σας…

Ταξίδι: Μετέωρα – Καλαμπάκα
Ταξίδι: Μετέωρα - Καλαμπάκα

Αγαπημένος θρησκευτικός προορισμός για τις ημέρες του Πάσχα, κι όχι μόνο, αφού η φύση το προίκισε με ομορφιά που ενδείκνυται για μια ανοιξιάτικη εξόρμηση και λίγες ημέρες διακοπών.

84 ευρω-προστατευόμενα προϊόντα
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 84 είναι μέχρι σήμερα τα γεωργικά προϊόντα της χώρας μας που έχουν κερδίσει την «προστασία ονομασία προέλευσης», ανταγωνίζοντας αυτά της Ιταλίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών.

Οικονομία: Πτώση των εξαγωγών εκτιμά ο ΣΕΒΕ
Την έξαρση της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας κατά τη διετία 2005- 2006, έρχεται τώρα να διαδεχθεί μια περίοδος ύφεσης με χαμηλά οικονομικά στοιχεία, όχι και τόσο ευχάριστα για τη χώρα μας…

Η άποψη των εισαγωγέων
Ποια είναι η σχέση τιμής – ποιότητας στα ελληνικά προϊόντα;
Πως αυτό επηρεάζει τα ελληνικά εστιατόρια;

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας και επιλέξτε Εγγραφή ή Διαγραφή για το Newsletter της Newline
Εγγραφή
Διαγραφή
*

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΤΕΥΧΗ

Sorbet 32
Sorbet 32

Import 45
Import 45

Greek-Style Summer 2007
Greek-Style Summer 2007

Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Oinothiki 2009
Oinothiki 2009
*

Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr