HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Import – Τεύχος 41 – Περιεχόμενα

Import
Τεύχος 41

Editorial
Editorial
Να ‘μαστε πάλι εδώ κι αυτό το καλοκαίρι να σας προτείνουμε καλοκαιρινές συνταγές και ελληνικά κρασιά, που μάγεψαν επαγγελματίες αλλά και οινόφιλους…


Στόχος – επεξεργασία κρεάτων
Στόχος - επεξεργασία κρεάτων

Εδώ και 25 χρόνια, η εταιρία «Στόχος Α.Ε.» της οικογένειας Λεοντζίνη πρωτοπορεί στην επεξεργασία και συσκευασία κρεάτων με μια συνεχόμενη πορεία ανάπτυξης…


Βασίλης ΘωμαΐδηςΒασίλης Θωμαΐδης
Παραμένοντας στο τιμόνι του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος για δεύτερη θητεία, ο πρόεδρος κ. Βασίλης Θωμαϊδης, μίλησε στο περιοδικό «Import» για τον ελληνικό κλάδο εξαγωγών…


Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα CLASSIC & MODERN
Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα CLASSIC & MODERN

Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει κάθε λόγο να είναι πάντα επίκαιρη και στην πρώτη θέση στην παγκόσμια γαστρονομία, όταν αποκτά νέα εικόνα στο πιάτο με τη βοήθεια των σεφ…


Γευστική Δοκιμή: Sauvignon Blanc
Γευστική Δοκιμή: Sauvignon Blanc

Στο πληθωρικό και αρωματικό προφίλ του Sauvignon Blanc επικρατούν λευκόσαρκα φρούτα, ροδάκινο και πεπόνι, για να σας «δροσίζουν» τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.


Ρεπορτάζ: Eλληνικοί Οίνοι – Κατακτώντας το υψηλότερο βάθρο
Eλληνικοί Οίνοι - Κατακτώντας το υψηλότερο βάθρο

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με κάποιους από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται σε εξέλιξη και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν αναδειχθεί τα φετινά «διαμάντια» στο χώρο του κρασιού.


Οινοδιπορικό: Στους αμπελώνες της Θεσσαλίας
Στους αμπελώνες της Θεσσαλίας

Από εδώ ξεκινούν οι δρόμοι του κρασιού της Βορείου Ελλάδος με το μαγευτικό όνομα «Διαδρομή του κρασιού των Θεών του Ολύμπου» οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν σημαντικά οινοποιεία αλλά παραβλέπουν μερικά επίσης αξιόλογα, που βρίσκονται στο κέντρο του θεσααλικού κάμπου, και οφείλουμε να αναφέρουμε στο σύντομο οινοδοιπορικό μας


Η τέχνη της δημιουργίας
Η τέχνη της δημιουργίας

Ο Στέλιος Γιαρένης, σεφ του bar – restaurant «Shark» στη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί καλοκαιρινούς μεζέδες με θαλασσινά, πλούσια λαχανικά και ελληνικά τυριά.


Η σημασία του concept για την επιτυχημένη πορεία
Η σημασία του concept για την επιτυχημένη πορεία

Γράφει ο Γιώργος Ξυπολιτάς

Έχει περάσει πια ο καιρός που το καλό φαγητό, το καλό σέρβις και η καθαριότητα ενός χώρου ήταν αρκετά για να χαρακτηριστεί ένας χώρος επιτυχημένος.

Ελληνικά προϊόντα:
Κρητικό παξιμάδι
Ελληνικά προϊόντα: Κρητικό παξιμάδι

Από την Κατερίνα Νικολακούλη

Το παξιμάδι είναι το διπλοφουρνισμένο ψωμί της Κρήτης, μια συνταγή παρασκευής και διατήρησης του ψωμιού που έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στο χρόνο.


Κρήτης Γη – Προϊόντα Μεσογειακής Διατροφής
Κρήτης Γη - Προϊόντα Μεσογειακής Διατροφής

Η «Κρήτης Γη», γνωρίζοντας πολύ καλά πια είναι αυτά που θα ανεβάσουν την ποιότητα ζωής μας, δημιουργεί προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και γεύσης…


Η «Oinothiki» δοκιμάζει & βραβεύει τα κρασιά τηςΒραβεία Oinothiki Wine Guide
Με συμμετοχές που έφθασαν φέτος τα 31 οινοποιεία, πραγματοποιήθηκε η γευστική δοκιμή του ετήσιου οδηγού «Oinothiki», η έκτη κατά σειρά διοργάνωση που φέτος στιγματίστηκε από την συμμετοχή στην κριτική επιτροπή σπουδαίων επαγγελματιών από το διεθνή χώρο.


Γευστική δοκιμή Oinothiki 2008 – Επιβεβαίωση του διεθνούς επιπέδου
Γευστική δοκιμή Oinothiki 2008

από τον Hermann Klauss

Εδώ και μερικά χρόνια το «Wein + Markt» οργανώνει σε συνεργασία με τον ελληνικό οδηγό κρασιών «Oinothiki» μία περιεκτική γευστική δοκιμή ελληνικών κρασιών.


Ελληνικά εστιατόρια στη ΓερμανίαΗλίας Νικολάου
Στον ατελείωτο κατάλογο με τα χιλιάδες ελληνικά εστιατόρια που είναι διασκορπισμένα στη Γερμανία, ανακαλύπτουμε καθημερινά «διαμάντια» της γαστρονομίας…


Ηρακλής ΑσπρίδηςΣύγχρονη Κουζίνα: Ευρωπαϊκές επιλογές
Κάθε χώρα με γαστρονομική ιστορία έχει να επιδείξει αγαπημένες συνταγές που συχνά τις υιοθετούμε στην καθημερινή μας διατροφή, ακόμη και στο επίσημο μενού των εστιατορίων. Ο σεφ Ηρακλής Ασπρίδης σας παρουσιάζει τρεις από αυτές και σας δίνει τις συνταγές τους.


Ταξίδι: Κεφαλονιά – Ιθάκη
Ταξίδι: Κεφαλονιά - Ιθάκη

Το μεγαλύτερο νησί από το σύμπλεγμα των Επτανήσων σας υποδέχεται με αρωματικό κρασί «ρομπόλα» και σας ξεναγεί στα πανέμορφα φυσικά τοπία του. Λίγα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά βρίσκεται το νησί του Οδυσσέα, η Ιθάκη…


Η άποψη των εισαγωγέων
Που κωλυσιεργεί η προώθηση των ελληνικών τροφίμων στο εξωτερικό;


Γνώμες – Οι διεθνείς διαγωνισμοί αποτελούν αξιόπιστο οδηγό κρασιού για τον επαγγελματία;
Θέσαμε το παραπάνω ερώτημα σε 5 επαγγελματίες του κρασιού και σας παρουσιάζουμε τις απαντήσεις τους…

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας και επιλέξτε Εγγραφή ή Διαγραφή για το Newsletter της Newline
Εγγραφή
Διαγραφή
*

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΤΕΥΧΗ

Sorbet 32
Sorbet 32

Import 45
Import 45

Greek-Style Summer 2007
Greek-Style Summer 2007

Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Oinothiki 2009
Oinothiki 2009
*

Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr