HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Δοκιμάσαμε και προτείνουμε

Με το αλάνθαστο κριτήριο ενός gourmet, με την γευστική απαίτηση ενός έμπειρου, αλλά και με την υψηλή, προσωπική γαστρονομική «κουλτούρα», ο Παναγιώτης Κουκουβίτης υπογράφει τα γευστικά συν, της πόλης μας και όχι μόνο…

Spondi – Restaurant

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ
Spondi - RestaurantΠου ν΄ αποδράσω αυτές τις μέρες; Στην Χαλκιδική; Είναι η προσφιλής απόδραση, απολαμβάνω τις γεύσεις της συχνά. Στην Κερκίνη με τους κορμοράνους και τις Βουβαλίσιες Μπριζόλες. Πριν λίγες μέρες το απόλαυσα!

Θα κάνω λοιπόν την μεγάλη απόδραση στην Αθήνα. Στο Παγκράτι, στη “Σπονδή”. Το έκανα και γλίτωσα τα εισιτήρια για το ταξίδι στο Παρίσι.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο σ΄ αυτόν τον κόσμο, ούτε οι χρυσοί σκούφοι και προπαντός τα αστέρια Michelin.
Βρισκόμαστε σ΄ ένα περιβάλλον ιδιαιτέρα φροντισμένο και καθόμαστε σε έναν κήπο που μας κάνει να λησμονούμε αμέσως ότι βρισκόμαστε μέσα στην καρδιά της Αθήνας.
Το σέρβις, το χαμόγελο, η περιποίηση και το ενδιαφέρον, παρέχονται έτσι που σου δημιουργούν την άνεση που χρειάζεσαι για ν΄ απολαύσεις αυτό που ακολουθεί.
Η κάρτα των κρασιών τόσο πλούσια και η παρουσία του σομελιέ είναι λυτρωτική μια και οι προτάσεις του είναι πραγματικά επιτυχείς.
Δοκίμασα πολλές από τις προτάσεις του chef και η μια ήταν καλύτερη από την άλλη. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς:
Τερίνα φουαγρά με σύκα και ζελέ κόκκινου κρασιού. Ένα κόσμημα με γεύση και εμφάνιση που δικαιολογεί πλήρως το φύλλο χρυσού που κοσμεί την επιφάνεια του.
Αστακός με λευκές και μαύρες παπαρδέλες καλοκαιρινά λαχανικά και φρέσκια τρούφα. Ένα ορεκτικό που θα μπορούσε να είναι κάλλιστα κυρίως πιάτο, μια εμπνευσμένη σαλάτα που λυπάσαι για κάθε πιρουνιά που μασάς, γιατί πλησιάζεις στο τέλος της απόλαυσης.
Περιστέρι της Bresse γεμιστό με foie gras, με ανοιξιάτικα λαχανικά και σάλτσα από μαύρο σουσάμι. Τι να θυμηθώ και να θαυμάσω απ΄ όσα γεύτηκα.
Παρφέ από αμύγδαλο με καραμελωμένο βερίκοκο και ανανά. Καλά ακούγεται, αλλά στην πραγματικότητα, είναι ακόμα καλύτερο αν σκεφτείς ότι ο εξαιρετικά καραμελωμένος ανανάς σερβίρεται ζεστός. Έχεις λοιπόν στο πιάτο σου ένα γλυκό που παίζει με τις υφές, τις γεύσεις, τα χρώματα και τις διαφορετικές θερμοκρασίες των υλικών του.
Μιλφέϊγ με φρέσκα φραμπουάζ και παγωτό λεμονγκράς ένα επιδόρπιο που προκαλεί συγκίνηση.

SPONDI, Πύρρωνος 5, Παγκράτι, Τηλ.:210-7520658

ΑΜΜΟΣ – Καλοκαιρινή όαση

ΑΜΜΟΣ - Καλοκαιρινή όασηΈνας μαγευτικός όρμος λίγο έξω από την Καβάλα, φιλοξενεί τον “Μπάτη”. Εκεί που παλιά ήταν το κάμπινγκ του Ε.Ο.Τ., τώρα συναντάμε, ένα μοντέρνο συγκρότημα, αφιερωμένο στο φαγητό και την διασκέδαση.

Κυριαρχεί η παρουσία του εστιατορίου “Άμμος” όπου μπορείς να βρεις εξαιρετικές απρόσμενες γαστρονομικές προτάσεις όπως: Σπανάκι με φρέσκα μανιτάρια, φλοίδες παρμεζάνας και βινεγκρέτ αβοκάντο, τυρί φέτα σε τραγανό φύλλο κρούστας με σάλτσα μελιού, πολέντα με σαφράν και τραγανό κοτόπουλο, αρωματισμένη με σιρόπι βαλσαμικού και καρέ αρνιού, ψητό και γλασσαρισμένο με αρωματικά βότανα.

ΑΜΜΟΣ, Ακτή Μπάτη – Καβάλα Τηλ.: 2510-245918

Macaronisimo

MacaronisimoΤόσο λιτό κι απέριττο, που δεν αντιγράφεται.

Το απόλυτο ψωμί πίτσας ψημένο άψογα, με φέτες πραγματικής βουβαλίσιας μοτσαρέλας να σιγολιώνουν από τη θέρμη του ψωμιού και από πάνω, μια σάλτσα από ξεφλουδισμένη τομάτα, βασιλικό και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Είναι απίστευτο και δύσκολα περιγράφεται το γευστικό αποτέλεσμα που πετυχαίνει και υπογράφει ο μοναδικός Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι στο “Μακαρόνι”.

Macaronisimo, Μαρίνα Πόρτο Σάνη, Τηλ.: 23740-99567

Η συνταγή που ξεχωρίσαμε

Κορμός Λευκής Σοκολάτας με Καραμελωμένα Αμύγδαλα

Κορμός Λευκής Σοκολάτας με Καραμελωμένα ΑμύγδαλαΣτο εστιατόριο “Ζύθος Ντορέ”, σερβίρεται αυτήν την περίοδο, κι ελπίζω να συνεχιστεί για καιρό, ένα νεοφανές ενδιαφέρον γλύκισμα.

Μία φόρμα από σφιχτή κρέμα λευκής σοκολάτας σε σχήμα κορμού, που στον πυρήνα της, περικλείει καραμελωμένα τραγανά αμύγδαλα, καλύπτεται δε από μία αρωματική στρώση καραμέλας και στολίζεται οπτικά και γευστικά από λιωμένη πικρή σοκολάτα. Μία γευστική σύνθεση, που παίζει επιτυχώς, με τις αντιθέσεις των γεύσεων, των υφών και του… ζεστού κρύου. Θα μπορούσε να είναι παγωτό, αλλά δεν είναι, γιατί δεν χρειάζεται.

Ζύθος Ντορέ, Στρ. Τσιρογιάννη 7, Τηλ.: 2310-279.010


Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr