HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Import – Τεύχος 44 – Περιεχόμενα

Import
Τεύχος 44

Editorial
Editorial
Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι χτύπησε και την πόρτα της Ελλάδας. Η κατάσταση στον χρηματοπιστωτικό τομέα και στις παντός είδους επιχειρήσεις λιανικής και χονδρικής πώλησης είναι πολύ κρίσιμη, ενώ ταυτόχρονα οι μεγάλες εταιρείες κάνουν περικοπές προσωπικού δυναμικού, προκειμένου να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς έλλειμμα.


Ευάγγελος Καλούσης
Ευάγγελος Καλούσης
Τρία χρόνια κλείνει αισίως φέτος ο κύριος Ευάγγελος Καλούσης στην προεδρία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων. Μ’ αφορμή την Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών – Εξοπλισμού «Detrop – Oenos – Bioogica» 2009, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, μας μιλάει για την πορεία των ελληνικών τροφίμων – ποτών σε Ελλάδα και εξωτερικό και συνιστά ψυχραιμία για την γενικότερη παγκόσμια κρίση, που επηρεάζει και τον κλάδο των τροφίμων.


Ευβοϊκή Ζύμη – Προϊόντα Ζύμης
Ευβοϊκή Ζύμη - Προϊόντα Ζύμης

Από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των προϊόντων ζύμης, η εταιρεία «Ευβοϊκή Ζύμη» τολμά να δείξει την δυναμική της σε περισσότερες από 17 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Έχει πάντα ως οδηγό την ποιότητα και προσαρμόζεται στις ανάγκες του καταναλωτή με νέες ιδέες και καινοτόμα προϊόντα.


Θέμης Καρτσιώτης
Θέμης Καρτσιώτης
Aπό ενισχυμένο πρόγραμμα πρόσκλησης εμπορικών επισκεπτών και πραγματοποίησης προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων χαρακτηρίζονται οι τρεις εκθέσεις «Detrop», «Oenos» και «Biologica», που διεξάγονται παράλληλα σε λίγες μέρες στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Helexpo A.E.», Θέμη Καρτσιώτη. Σε συνέντευξη που έδωσε, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των τριών εκθέσεων, επισήμανε ότι ο τουρισμός και τα τρόφιμα- ποτά αποτελούν τους πλέον δυναμικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, γι’ αυτό και καταλαμβάνουν ιδιαίτερα σημαντικό μερίδιο στην εκθεσιακή ατζέντα της «Helexpo».


Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα CLASSIC & MODERN
Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα CLASSIC & MODERN

Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει κάθε λόγο να είναι πάντα επίκαιρη και στην πρώτη θέση στην παγκόσμια γαστρονομία…


Οινικές διαδρομές – Κτήμα Σαμπάνη
Κτήμα Σαμπάνη

H διετία 2008 -2009 θα είναι πολλή σημαντική για την μετέπειτα πορεία του Κτήματος Σαμπάνη. Τα πρώτα θεμέλια για μια αναπτυγμένη οινοποιητική μονάδα μπήκαν. Η εταιρεία κινείται πλέον σε αναπτυξιακή τροχιά δίνοντας στον καταναλωτή εξαιρετικής ποιότητας κρασιά με δυνατότητες βελτίωσης.


Οι Έλληνες σε μία συνεχή κρίσηΗλίας Νικολάου
Επειδή στην πλειοψηφία τους οι έλληνες βιώνουν μια συνεχή κρίση εδώ και χρόνια, καλούμαστε όλοι να δράσουμε κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να πάψουμε να είμαστε εσωστρεφείς…


Υποχρεωτικό το HACCP στις επιχειρήσεις εστίασης
Υποχρεωτικό το HACCP στις επιχειρήσεις εστίασης

Μέσα από τις αλλαγές που όλοι μας βιώνουμε την τελευταία δεκαετία προέκυψε το σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων…
Γευστική δοκιμή: Cabernet Sauvignon
Γευστική δοκιμή: Cabernet Sauvignon

Η γαλλική αυτή ποικιλία δίνει εξαιρετικά κρασιά, που στα χέρια των παραγωγών αναδεικνύονται το ζωηρό κόκκινο χρώμα τους και μια ποικιλία χαρακτήρων στο άρωμα τους, ενώ η ενηλικίωσή του μέσα από το δρύινο βαρέλι του δίνει σίγουρα την ευκαιρία να τιθασεύσει το ζωηρό χαρακτήρα του


Συνέντευξη: Χρήστος Κοντοβερός
Χρήστος Κοντοβερός
Όλη η αλήθεια για τα κατεψυγμένα προϊόντα τροφίμων από τον Χρήστο Κοντοβερό, πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κατεψυγμένων Τροφίμων. Εφησυχάζει τους επαγγελματίες εστιάτορες για την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και παροτρύνει τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης να επενδύσουν στο ψάρι, στα θαλασσινά και σε άλλα κατεψυγμένα προϊόντα.


Η τέχνη της δημιουργίας
Η τέχνη της δημιουργίας

26 συνταγές από 8 επώνυμους σεφ της Θεσσαλονίκης προβάλλουν τα σημαντικότερα ελληνικά Π.Ο.Π./ Π.Γ.Ε. προϊόντα.


Η γνώμη των εισαγωγέων
Πως σας επηρεάζει η παγκόσμια οικονομική κρίση και κατ’ επέκταση το ελληνικό εστιατόριο;
Εν μέσω μιας δύσκολης παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης για την πλειοψηφία των εμπόρων, οι έλληνες εισαγωγείς τροφίμων- ποτών της Ευρώπης καταθέτουν τη δική τους άποψη για την παρούσα οικονομική κρίση που βρίσκεται και ο κλάδος τους.


Οι έλληνες εστιάτορες ανταποκρίνονται στο κόνσεπτ “Μεζέδες”
Μεζέδες

Η τελευταία δημοσίευση στο περιοδικό «Import», για το κόνσεπτ των ελληνικών μεζέδων, που ξεκίνησε στο ελληνικό εστιατόριο «Pallas Athene» στο Μπίλεφελντ της Γερμανίας, άρχισε να αποδίδει καρπούς. Ο έλληνας γαστρονόμος στην Γερμανία πείστηκε ότι η ελληνική γαστρονομία στην Ευρώπη χρειάζεται ανανέωση και αναβάθμιση.


Εθνικό σχέδιο δράσης για την οικονομική κρίση ζητούν οι εξαγωγείς
crisis

Με τη χρηματοπιστωτική κρίση να εξελίσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εξαγωγείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου…


Σύγχρονη Κουζίνα: Φρέσκιες σαλάτες με βιολογικά προϊόντα
Φρέσκιες σαλάτες με βιολογικά προϊόντα

Ο σεφ Ηρακλής Ασπρίδης εμπνέεται από την ελληνική γη αλλά και την εποχή της άνοιξης και παρουσιάζει δύο σαλάτες με αμιγώς βιολογικά προϊόντα.


Παπαρούνα – Ελληνική μοντέρνα κουζίνα
Παπαρούνα - Ελληνική μοντέρνα κουζίνα

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2004 όταν ο Αντώνης Λαδάς αποφάσισε να φτιάξει το εστιατόριο «Παπαρούνα» σε μια από τις ιστορικές στοές της Θεσσαλονίκης, τη στοά Μαλακοπή…


Ταξίδι – Φλώρινα
Φλώρινα

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ο νομός Φλώρινας έχει κάτι που θα σε σαγηνέψει. Απλώς, το χειμώνα, το λευκό του χιονιού στο γαλάζιο φόντο του ουρανού με της πράσινες πινελιές της φύσης, κάνει τη διάθεση μας άκρως φυσιολατρική…

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας και επιλέξτε Εγγραφή ή Διαγραφή για το Newsletter της Newline
Εγγραφή
Διαγραφή
*

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΤΕΥΧΗ

Sorbet 32
Sorbet 32

Import 45
Import 45

Greek-Style Summer 2007
Greek-Style Summer 2007

Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Oinothiki 2009
Oinothiki 2009
*

Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr