HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Sorbet 32: Editorial

Επιστροφή στην απλότητα

Επιστροφή στην απλότηταΗ φτώχια θέλει καλοπέραση, λέει ο σοφός λαός και κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση της γαστρονομίας!

Εν μέσω οικονομικής κρίσης -χωρίς ημερομηνία λήξεως- και θερινής περιόδου, είναι δύσκολο να παρθούν αποφάσεις για να σώσουμε το savoir faire της επιτυχημένης γαστρονομίας. Γι’ αυτό το καλοκαίρι, δεν χρειάζεται πολύ χρυσόσκονη και μπάτλερ με πετσέτες στο χέρι. Μια φέτα καλό καρπούζι αρκεί να για να γευτούμε το καλοκαίρι και το γαλάζιο της θάλασσας, όσο οι κλιματικές αλλαγές του επιτρέψουν να είναι γαλάζιο.

Το είπε και ο σεφ Βασίλης Καλλίδης στη συνέντευξή του, το καλύτερο φαγητό το έφαγε σε μια ανοιχτή κουζίνα στην Βαρκελόνη και ήταν ψητά φρέσκα ψάρια. Γι΄ αυτό κι ο Βασίλης επιλέγει να μαγειρεύει πάντα με φρέσκα εποχιακά υλικά. Αυτά κάνουν την κουζίνα νέα και δημιουργική.

Ένας άλλος σεφ από τη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Παπαρασκευάς μας θυμίζει ότι καλοκαίρι σημαίνει ψάρι και φρέσκα λαχανικά. Οι συνταγές του ιδιαίτερες και ξεχωριστές με γνώμονα πάντα την μεσογειακή γεύση.

Στο γευστικό αφιέρωμα με τυρί που ακολουθεί θα διαβάσετε μια σύντομη αναδρομή για τα τυριά, ελληνικά και ξένα, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο τραπέζι και πώς να τα μαγειρέψετε.

Επίσης, σε αυτό το τεύχος παρελαύνουν ελληνικά κρασιά από σπάνιες ελληνικές ποικιλίες. Λευκά, αρωματικά και δροσερά, ότι πρέπει για το καλοκαίρι. Το επιβεβαιώνει και στον «Επίλογο», ο σομελιέ, Στράτος Παπαθεοδώρου.

Φιλοξενούμε επίσης τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη και τις απόψεις του για το κρασί.

Για το τέλος κρατήσαμε τα δροσερά γλυκά με γιαούρτι, τα εξωτικά κοκτέιλ από την Κούβα και τα φρουτώδη smoothies, που δεν πρέπει να λείπουν από τον κατάλογό σας. Τι άλλο θέλετε για το καλοκαίρι;
Vamos a la playa!

Κατερίνα Νικολακούλη


Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr