HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Ζαχαροπλαστική: Δροσερά γλυκά με γιαούρτι

Λούης ΧρυσοστόμουΔε θα σας δροσίσουν απλώς, θα σας γλυκάνουν κιόλας. Τα γλυκά του καλοκαιριού έχουν κάτασπρο γιαούρτι, πολλά κόκκινα φρούτα και τα απαραίτητα μεθυστικά, γλυκά λικέρ! Φρέσκιες συνταγές από τον Λούη Χρυσοστόμου για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
*Ο Λούης Χρυσοστόμου είναι καθηγητής στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και σεφ του catering «Amaryllis- Επιλεκτική Διασκέδαση».

Πανακότα γιαουρτιού με κούλις ροδάκινου και φράουλας
Πανακότα γιαουρτιού με κούλις ροδάκινου και φράουλαςΥλικά για 10 άτομα
600 ml. γάλα πλήρες
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. ζάχαρη
1/2 βανίλια ξύλο
4-5 φύλλα ζελατίνης
100 γρ. ροδάκινα
100 γρ. φράουλες
100 γρ. αχνή ζάχαρη
30 ml. grand marnier
30 ml. νερό

Εκτέλεση
1. Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και αφήνουμε μέχρι να γίνει χλιαρό.
2. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει παχύρρευστο.
3. Τοποθετούμε σε φόρμες ή σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
4. Για τη σάλτσα φρούτων λιώνουμε τη ζάχαρη σε μικρό σκεύος. Λίγο πριν γίνει καραμέλα ρίχνουμε τα ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα κομματάκια, το grand marnier και το νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τις φράουλες.
5. Βγάζουμε την πανακότα από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με τις σάλτσες φρούτων.
*Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε εποχιακό φρούτο.

Σμούθις γιαουρτιού με φρούτα του δάσους
Σμούθις γιαουρτιού με φρούτα του δάσουςΥλικά για 2 άτομα
150 γρ. βατόμουρα
150 γρ. σμέουρα
400 ml. γάλα πλήρες
150 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (2%)
40 ml. σιρόπι

Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, εκτός από το γιαούρτι, και χτυπάμε για δύο λεπτά.
2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη ένα- δύο λεπτά.
3. Ρίχνουμε το μείγμα σε ποτήρι της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση παγωμένο και ένα από τα μεγάλα του χυμού.
4. Σερβίρουμε με τριμμένο πάγο και φύλλα μέντας ή βατόμουρα.

Σορμπέ γιαουρτιού με αμαρέτο
Σορμπέ γιαουρτιού με αμαρέτοΥλικά (για 1 ½ κιλό σορμπέ)
700 ml. νερό
550 γρ. ζάχαρη
650 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. μασκαρπόνε
50 ml. amaretto

Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με νερό και ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
2. Χτυπάτε το γιαούρτι με το μασκαρπόνε και το amaretto μέχρι να γίνει μους.
3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο σιρόπι μέχρι να ενσωματωθεί.
4. Βάζουμε το μείγμα σε ανοξείδωτη μπασίνα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
5. Ανακατεύουμε κάθε ώρα για 4-5 ώρες.
6. Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες.
7. Στολίζουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου.


Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr