HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Coffee time: Summer is Freddo

από την «Coffee Lovers Editors & Trainers»*

Τα ροφήματα το καλοκαίρι είναι δροσερά και λίγο γλυκά, σαν την ανάμνηση των διακοπών και της χαλαρότητας!

Freddo cappuccino με μαστίχα Χίου
Freddo cappuccino με μαστίχα ΧίουΣυστατικά
15-16 γρ. εσπρέσο
30ml λικέρ μαστίχα Χίου (26% vol)
κρύο γάλα 1,5% λιπαρά
ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε τον καφέ με 4-5 θρυμματισμένους πάγους στο mixer.
2. Προσθέτουμε ζάχαρη ανάλογα με την εκάστοτε παραγγελία και τη διαλύουμε αναδεύοντας
3. Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας και αναδεύουμε.
4. Σερβίρουμε το ρόφημα σε ποτήρι 300ml, αφού έχουμε προσθέσει 5-6 θρυμματισμένους πάγους.
5. Για το κρύο αφρόγαλα χρησιμοποιούμε κρύο γάλα συντηρημένο στους 3οC. Ανακατεύουμε στο mixer το γάλα για 20 δευτερόλεπτα, προκειμένου να διογκωθεί και να δημιουργηθεί το κρύο αφρόγαλα.
6. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας το κρύο αφρόγαλα στο ποτήρι.

Strawberry mint smoothie
Strawberry mint smoothieΣυστατικά
120 ml. χυμό ανανά
5-6 φράουλες
4-6 φύλλα δυόσμου
1 σέσουλα πάγο

Εκτέλεση
1. Βάζουμε στο μπλέντερ το χυμό ανανά, έπειτα τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.
2. Τέλος προσθέτουμε το πάγο και χτυπάμε όλα τα υλικά για 20 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν, το μείγμα να διογκωθεί και να δημιουργηθεί μια «σορμπέ» υφή.
3. Διακοσμούμε το ποτήρι με φύλλα δυόσμου ή διάφορα φρούτα (φράουλες, ανανά).

Tips for smoothies
– Επιλέξτε μπλέντερ που σπάει τον πάγο, γιατί έτσι δημιουργείτε καλύτερη ομογενοποίηση των υλικών και η επιθυμητή γρανιτένια «σορμπέ» υφή των smoothies.
– Προσθέστε πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά υλικά της συνταγής στο μπλέντερ, ώστε να τα ανακατέψει καλύτερα και να μην κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους.
– Χρησιμοποιήστε ώριμα φρούτα γιατί αυξάνουν τη γλυκύτητα του smoothie.

Coffee News

Σεμινάρια baristas στην Κρήτη
Coffee NewsΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο κύκλος σεμιναρίων «Training Barista’s Success», που διεξήχθη στο ξενοδοχείο «Blue Palace Resort & Spa» (όμιλος Σμπώκος), στην Ελούντα της Κρήτης. Τα σεμινάρια παρακολούθησαν 14 υπάλληλοι του ομίλου. Ακολούθως, το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε και στο ξενοδοχείο «Aldemar Knossos Royal Villas» (όμιλος Aldemar) στη Χερσόνησο της Κρήτης, όπου συμμετείχαν 28 υπάλληλοι του ομίλου από τα ξενοδοχεία της Κρήτης και της Πελοποννήσου.
Το επίπεδο των γνώσεων των συμμετεχόντων είναι εξαιρετικά υψηλό ανάλογο του κύρους των επιχειρήσεων αυτών. Επιδεικνύοντας την ευαισθησία τους και το απαράμιλλο ενδιαφέρον για τη συνεχή εξέλιξη της ποιότητας όπως και της παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες τους, οι παραπάνω όμιλοι αποφάσισαν τη διεξαγωγή σεμιναρίων για τον καφέ, σε συνεργασία με τους «Coffee Lovers Editors & Trainers» με στόχο την επιπλέον εκπαίδευση των συνεργατών τους.
Οι μεγαλύτεροι όμιλοι ξενοδοχείων στην Ελλάδα επενδύουν στη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών τους και δεν απομακρύνονται έχοντας ως πρόφαση την ευρύτερη κρίση στο χώρο του τουρισμού και αναμένουν έχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τους επισκέπτες τους.
Τα προϊόντα και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διεξαγωγή των παραπάνω σεμιναρίων ήταν από τις εταιρείες: «Ν.Γεωργόπουλος ΕΠΕ» με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, εξαίρετα χαρμάνια εσπρέσο «Taf crema & Competition blend», καφές φίλτρου, σοκολάτα και αρωματικά σιρόπια από την «TAF Ι. Ταλούμης & ΣΙΑ ΕΕ» . Για την παρασκευή του cappuccino καθώς και των λοιπών ροφημάτων με βάση τον εσπρέσο χρησιμοποιήθηκε γάλα «ΜΕΒΓΑΛ».
Τέλος, από την εταιρεία «Coffeeco» χρησιμοποιήθηκαν smoothies, blended coffees, instant chai και συνδυασμοί με εξαιρετικές sauces & syrups από τα οποία διαθέτει μεγάλη γκάμα.

Νέοι επιχειρηματίες επενδύουν στην τέχνη του καφέ
Coffee NewsΟι νέοι επιχειρηματίες κάνουν στροφή προς στην ποιότητα του καφέ που σερβίρουν, προς ένδειξη ότι στοχεύουν σε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους και όχι περιστασιακά ή κερδοσκοπικά.
Το «Biscotto» cafe στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι μια από τις νέες επιχειρήσεις που ευσυνείδητα επέλεξε να καταρτίσει το προσωπικό της στις 18 και 19 Μαΐου πριν ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό. Το μοντέρνο αυτό καφέ- μπαρ και οι επιλογές στον κατάλογό του απευθύνονται στους λάτρεις του καφέ, που εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να δυσκολεύονται να βρουν ένα τέλειο φλιτζάνι καφέ!

* Η εταιρεία «Coffee Lovers Editors & Trainers» δραστηριοποιείται στις εξειδικευμένες εκδόσεις με θέμα τον καφέ και την εκπαίδευση στους χώρους μαζικής εστίασης (www.coffeelovers.gr)


Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr