HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Bar tender: Η Κούβα στο ποτήρι σας

Στη Θεσσαλονίκη, «Ηabanera» σημαίνει το μοναδικό caribbean bar-restaurant της πόλης, για να πιείτε εξωτικά κοκτέιλ και να δοκιμάσετε διαφορετικές γεύσεις. Τα κοκτέιλ ετοιμάζει ο Αστέριος Μοχάμεντ.

Αστέριος ΜοχάμεντΟ Αστέριος Μοχάμεντ εργάζεται ως μπάρμαν στο «Habanera» από το 1997. Η αγάπη του για τη δουλειά και το μαγαζί, τον ώθησε πέντε χρόνια αργότερα σε επιχειρηματικές αποφάσεις, όπως αυτή του συνεταίρου. Ένα ταξίδι στην Κούβα ήταν η αφορμή για να γνωρίσει την φιλοσοφία των κοκτέιλ στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής. Όραμά του να φεύγουν όλοι από το μαγαζί μαγεμένοι από νέες γευστικές εμπειρίες. Όπως αναφέρει, κάθε κοκτέιλ θέλει το χρόνο του και θεωρείται επιτυχημένο όταν έχει εκπληρώσει την αποστολή του, δηλαδή να ικανοποιήσει απόλυτα τον λόγο που έκανε τον θαμώνα να το παραγγείλει.

Varadero Blue
Varadero BlueΠοτήρι
Cocktail highball

Υλικά
60 ml ρούμι άσπρο
30 ml Blue Couracao
15 ml lime siropdelime (σιρόπι)
120 ml χυμό ανανά

Μέθοδος παρασκευής
Στο σέικερ με πάγο.

Διακόσμηση
Φέτα ανανά, φέτα lime και ρώγα σταφυλιού

Σερβίρεται με nachos con carne (τσιπς καλαμποκιού, λιωμένο κασέρι, ντομάτες, μοσχαρίσιο κιμά, κόκκινα φασόλια).

Caribbean Creole
Caribbean CreoleΠοτήρι
Old fashioned

Υλικά
50ml ρούμι άσπρο
50ml ρούμι μαύρο
15 ml lime siropdelime (σιρόπι)
15 ml γρεναδίνη
λίγη κρέμα γάλακτος

Μέθοδος παρασκευής
Στο σέικερ με πάγο.

Διακόσμηση
Φέτα lime και φύλλο ανανά.

Σερβίρεται με smoking barrels de pollo (μικρές σιταρένιες καπνιστές τορτίγιες γεμισμένες με τυριά, ντομάτα, κρεμμύδι και κοτόπουλο).

Habanera Caribbean bar-restaurant: Γ.Παπανδρέου 29, Θεσσαλονίκη | Τ. 2310 869331

σφηνάκια

*Πανελλήνιος Διαγωνισμός Cocktail της Marie BrizardΟι barladies της Club Hotel Casino Loutraki, Σταυρούλα Τσάμη και Ειρήνη Οζύνη, κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Cocktail της Marie Brizard, για τα κοκτέιλ «Night Wish» και το «Purple Amour» αντίστοιχα. Ξεχώρισαν ανάμεσα σε 44 συμμετοχές από διάφορες περιοχές και επιχειρήσεις της Ελλάδας με το υψηλό επίπεδο της δεξιοτεχνίας, τεχνικής παρασκευής και παρουσίασης κοκτέιλ. Ο διαγωνισμός διεξήχθη με τη συνεργασία της Ένωσης Barman Ελλάδας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Barman (International Bartenders Association).

*Metaxa 5 αστέρων - νέο μπουκάλιΝέα εμφάνιση, για ένα από τα διασημότερα ελληνικά ποτά στον κόσμο. Το «Metaxa 5*» διαφοροποιήθηκε ως προς το σχήμα του και τη συσκευασία του προϊόντος, με ένα αποτέλεσμα όμως που συνεχίζει να παραπέμπει στην ελληνικότητα του προϊόντος. Και φυσικά με ένα αναλλοίωτο περιεχόμενο, γιατί τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κλασική, βελούδινη, φρουτώδη γεύση του.

*Δύο επώνυμες βότκες, η «Absolut» και η «Serkova», άλλαξαν χέρια στην διακίνησή τους στην ελληνική αγορά. Από τις αρχές του 2009, η «Pernod Ricard Hellas» ανέλαβε τη διανομή της βότκας «Absolut», της βότκας «Level» και του τζιν «Plymouth», προϊόντα τα οποία προηγουμένως διένειμε η εταιρία «Άμβυξ Α.Ε». Αντίστοιχα, η «Pernod Ricard» δεσμεύθηκε να αποσύρει τη βότκα «Serkova», από το χαρτοφυλάκιό τα και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η βότκα «Serkova» θα διατίθεται στην ελληνική αγορά από την «Άμβυξ ΑΕ».

*Η νέα άφιξη στον πεζόδρομο της Κλειτίου, στο κέντρο της Ερμού είναι το μπαρ «Baba Au Rum». Εκεί μπορεί να βρει κανείς ποικιλία από κοκτέιλ και ένα κατάλογο-φετίχ, που σου προτείνει τα 7 κοκτέιλ, που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις δοκιμάσει στη ζωή σου και σε παροτρύνει μάλιστα να φτιάξεις το δικό σου! Γιατί καλοκαίρι χωρίς μοχίτο και καϊπιρίνια δε γίνεται…


Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr