HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Στράτος Παπαθεοδώρου


Τον γνωρίσαμε μέσα από τις γευστικές δοκιμές του «Sorbet», αλλά ο κύριος Στράτος Παπαθεοδώρου έχει ένα τεράστιο υπόβαθρο στον χώρο του επισιτισμού, γεγονός που του επιτρέπει να «παραβιάζει» με επιτυχία τους κανόνες στην οινοχοΐας.
Με τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει, δέχεται τις ερωτήσεις της Κατερίνας Νικολακούλη και παραδίδει μαθήματα «σωστής» οινοχοΐας.

Sommelier: savoir vivre ή savoir faire του κρασιού;
Savoir faire.

Το καλό κρασί είναι αντικειμενική ή υποκειμενική υπόθεση;
Συνδυασμός, οι τεχνικές γνώσεις και το κριτήριο της προσωπικής απολαυστικότητας.

Εσείς παραβιάζετε ποτέ τους «κλασικούς» κανόνες (π.χ. ταιριάζετε το ψάρι με κόκκινο κρασί);
Ναι και παρουσιάζει και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να ακολουθήσει κανείς την οινοχοΐα;
Φυσική ικανότητα (οσφρητική και γευστική ευαισθησία), θεωρητική κατάρτιση και γαστρονομική εμπειρία

Τι είναι πιο σημαντικό, το πιάτο ή το κρασί;
Το ένα αναδεικνύει το άλλο με τον σωστό συνδυασμό.

Κάποιοι λένε ότι ο σομελιέ πρέπει να ξέρει να μαγειρεύει για να μπορεί να αναλύει καλά τις γεύσεις…Ισχύει;
Αν μη τι άλλο πρέπει να έχει καλή σχέση με τρόπους παρασκευής εδεσμάτων και πως το κάθε υλικό συμπεριφέρεται γευστικά πριν το μαγείρεμα ή και μετά από διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος.

Summer time και το κρασί πρέπει να είναι…
Λευκό, ξηρό , φρέσκο, δροσερό και με ευχάριστο άρωμα.

Αναφέρετε ένα ελληνικό και ένα ξένο κρασί, που πρέπει να έχει οπωσδήποτε ένα καλό εστιατόριο.
Τόσο ο ελληνικός, όσο και ο διεθνής αμπελώνας αναδεικνύει καθημερινά εξαιρετικά κρασιά και θα ήταν πολύ άδικο να υποδείξω ένα.

Θεσσαλονίκη: είναι φτωχομάνα και στις γαστροοινικές εξελίξεις;
Δυστυχώς…

Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται …ο καλός σομελιέ;
Στην σουπερί !

more info:Ασχολείται με την εστίαση από το 1978, όταν ήταν 12 ετών. Έχει εργαστεί σε σχεδόν όλα τα είδη των επισιτιστικών επιχειρήσεων. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται σε διευθυντικές θέσεις πολυεθνικών και εθνικών επιχειρήσεων.
Από το 2004 κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή στο πρότυπο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης «Polis» Convention Center.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων. Πέρυσι υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής για την ανάδειξη του καλύτερου Έλληνα Οινοχόου.
Το 2001, κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό για τον καλύτερο Οινοχόο στην Βόρεια Ελλάδα και την αμέσως επόμενη χρονιά την τρίτη θέση στον διαγωνισμό για τον καλύτερο Έλληνα Οινοχόο.


Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr