HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Μεζέδες – Ελληνικοί Μεσογειακοί

Από αυτό το περιοδικό έχουμε κάνει αρκετές φορές αναφορές στους ελληνικούς μεζέδες. “Μεζέδες” ονομάζονται τα μικρά αυτά πιάτα με διάφορες συνταγές, ορεκτικά, σαλάτες, θαλασσινά, κρεατικά, που δίνουν την ευκαιρία στον πελάτη να δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές γεύσεις από μία χώρα. Έλληνες εστιάτορες στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που εφάρμοσαν αυτό το κόνσεπτ, μιλάνε για μεγάλη επιτυχία στη χώρα τους. Στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, οτιδήποτε είναι μικρό (finger food, μεζέδες, κέρασμα) και νόστιμο αποτελεί πρόταση για κάθε έλληνα εστιάτορα που θέλει να ανανεώσει την κουζίνα του. Σε μια ποικιλία μεζέδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί οτιδήποτε, σε μικρή ποσότητα, είτε μια μαγειρεμένη συνταγή, είτε έτοιμα προϊόντα, που δεν χρειάζονται χρόνο προετοιμασίας.

Στην ενότητα που ακολουθεί, ο σεφ Στέλιος Γιαρένης σας προτείνει νόστιμους ελληνικούς μεζέδες που μπορείτε να φιλοξενήσετε στην κάρτα σας.

Τυρομπαλίτσες με μυρωδικά
Τυρομπαλίτσες με μυρωδικάΥΛΙΚΑ
• 200 γρ. μανούρι
• 200 γρ. τυρί φέτα
• 100 γρ. ανθότυρο
• 60 γρ. μυρωδικά διάφορα (μαϊντανός, δυόσμος, άνηθος κτλ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τρίβουμε με το χέρι όλα τα τυριά και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί στο μίξερ, ώσπου να πάρουν τη μορφή μιας αφράτης και λείας μάζας.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα διάφορα μυρωδικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά.
3. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
4. Αφού πάρει την επιθυμητή μορφή, βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μπαλίτσες.
5. Διακοσμούμε τις τυρομπαλίτσες με κάποια μυρωδικά.
6. Σερβίρουμε ως ένα κρύο ορεκτικό ή μεζέ για όλες τις ώρες.

Σουβλάκια κοτομπέικον
Σουβλάκια κοτομπέικονΥΛΙΚΑ
• 2-3 φιλέτα κοτόπουλου
• 10 φέτες μπέικον
• 1 λεμόνι
• λίγο αλάτι
• λίγο πιπέρι
• ξυλάκια για σουβλάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια, όπως στην τηγανιά.
2. Στο ίδιο μέγεθος κόβουμε και το μπέικον.
3. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
4. Περνάμε στα ξυλάκια εναλλάξ το κοτόπουλο και το μπέικον.
5. Ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα, μέχρι να ροδίσουν.
6. Σερβίρουμε ζεστά με λίγο λεμονάκι.

* Μπορούμε αν θέλουμε να περάσουμε και αλλά υλικά, όπως ντομάτα, πιπεριές, κρεμμύδι ή μανιτάρια.

Μυδοπίλαφο
ΜυδοπίλαφοΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό μύδια με το όστρακο
• 300 γρ. ρύζι
• 1-2 γρ. σαφράν
• 200 ml. λευκό κρασί
• ½ ματσάκι άνηθο
• ½ ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
• 1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη
• 1 κρεμμύδι ξερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μύδια.
2. Έπειτα, σοτάρουμε τα μύδια με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το κρασί. Πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα κελύφη τους.
3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά.
4. Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει, ώσπου να σωθεί το νερό και να βράσει το ρύζι.
5. Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο αμέσως, ζεστό.


Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr