HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Jevssis από Ελλάδα στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο της Γερμανίας ακόμη ένα ελληνικό εστιατόριο προσφέρει στους πελάτες του τις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας.
Ξεχωρίζει από τα εκατοντάδες που λειτουργούν στην πόλη, εξαιτίας της εμμονής τους στα ποιοτικά προϊόντα και το καλό σέρβις.

Σούλα και Σταύρος Γιάγιας«Jevssis» γνήσιες, «Jevssis» νόστιμες, αλλά προπαντός ελληνικές…

Αυτό το όνομα επέλεξε να δώσει ο Σταύρος Γιάγιας στο εστιατόριο που λειτούργησε στο Βερολίνο, μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, δίνοντας του το όνομα μιας από τις πιο δυνατές αισθήσεις του ανθρώπου.

Όνειρο του ήταν εδώ και πολλά χρόνια να κάνει ένα διαφορετικό εστιατόριο. Με εμπειρία στο χώρο της γαστρονομίας από την ηλικία των 17 ετών και με επαγγελματική σταδιοδρομία σε ξενοδοχεία του Βερολίνου, πήρε την απόφαση να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της μαζικής εστίασης. Εργάστηκε σε χώρους που κυριαρχούσε η ιταλική και η γαλλική κουζίνα, αλλά πάντα αγαπούσε τον πλούτο προϊόντων που διαθέτει η ελληνική κουζίνα. Με αφορμή και την καταγωγή του αποφάσισε να λειτουργήσει ένα εστιατόριο με καλή, ελληνική μεσογειακή κουζίνα.

Όπως η πλειοψηφία των ελληνικών εστιατορίων στο εξωτερικό, έτσι και το «Jevssis», είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που στηρίζει τις δυνάμεις της στα μέλη αυτής.

Όπως λέει ο κ. Γιάγιας χωρίς τη συμπαράσταση της οικογένειας, η επιχείρηση δε θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα καλό εστιατόριο με σταθερή πελατεία. Αυτός και η σύζυγος του Σούλα δουλεύουν καθημερινά στο εστιατόριο και όλα γίνονται από την πρώτη στιγμή με την δική τους επιμέλεια.

Αυτή λοιπόν η συμπαράσταση μαζί με το μεράκι του ιδιοκτήτη για συνεχή δημιουργία και εξέλιξη, έγινε σημαία για να προχωρήσει.

JevssisΝέες γεύσεις συνοδεύουν το ελληνικό κρασί
Όσον αφορά στην κουζίνα, όλα τα πιάτα στο εστιατόριο «Jevssis» προέρχονται από την ελληνική κουζίνα, ενώ έχουν γίνει ελάχιστες προσαρμογές στη φιλοσοφία της γερμανικής διατροφής. Ο ίδιος ο κ.Γιάγιας, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής σεφ, εξηγεί ότι επιλέγει πάντα φρέσκα και αγνά υλικά για να δημιουργήσει τα πιάτα. Επικεντρώνεται στα εποχιακά υλικά για να δημιουργεί καθημερινά διαφορετικές νέες γεύσεις, που θα ταξιδέψουν τον πελάτη στην ιδιοσυγκρασία της Ελλάδας.

Επίσης, προσπαθεί να προκαλεί το ενδιαφέρον του πελάτη, ακλουθώντας την τάση της εποχής. Είναι πάντα ανοιχτός στις ορέξεις του πελάτη, να του προσφέρει δηλαδή ότι επιθεωρήσει.

Το ίδιο σημαντικό με το φαγητό είναι όμως και το κρασί, το οποίο φροντίζει να είναι αυστηρώς ελληνικό και μόνο εμφιαλωμένο, σε φιάλες των 750 ml.

«Τις τελευταίες δύο δεκαετίες τα ελληνικά κρασιά μπορούν ν’ ανταγωνιστούν τις άλλες αγορές, αν και κάποιες ετικέτες δεν έχουν καλή σχέση ποιότητας- τιμής», επισημαίνει ο ίδιος.

Ανάγκη για ποιότητα στα προϊόντα
Η ανάπτυξη του εστιατορίου είναι ένας συνεχής καθημερινός αγώνας για όλους τους έλληνες εστιάτορες, που βρίσκονται στο εξωτερικό. Προσπαθεί να ενημερώνεται από εκθέσεις τροφίμων- ποτών που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό και στην Ελλάδα για όλες τις νέες τάσεις γαστρονομίας. Παράλληλα διαβάζει βιβλία μαγειρικής και εξειδικευμένα περιοδικά, ενώ όταν κρίνεται σκόπιμο, παρακολουθεί και ενημερωτικά σεμινάρια.

«Για να επιβιώσει το ελληνικό εστιατόριο στη Γερμανία, πρέπει η προσφορά του να αλλάξει προς το καλύτερο. Οι γερμανοί αγαπούν την Ελλάδα, αγαπούν την ελληνική κουζίνα, αλλά δεν εμπιστεύονται την ελληνικό εστιατόριο. Πρέπει να βελτιωθούν τα ελληνικά προϊόντα και η αξία τους να ανταποκρίνεται στην τιμή τους», λέει ο κ.Γιάγιας

«Η ελληνική κουζίνα «κινδυνεύει» από τη γερμανική, η οποία βελτιώνεται συνεχώς υιοθετώντας μεσογειακά πιάτα και ανεβαίνει στις προτιμήσεις των καταναλωτών» προσθέτει.

Πάντως, στο άμεσο χρονικό διάστημα, το εστιατόριο «Jevssis» έχει πολλά να προσφέρει στους καταναλωτές που αγαπούν την ελληνική κουζίνα και τους αρέσει να πειραματίζονται με τις γεύσεις.

Αν και ο ήλιος και η θάλασσα είναι τα δυο στοιχεία που λείπουν στον κ. Γιάγια, δεν σκοπεύει προς το παρόν να επιστρέψει στην Ελλάδα. Αντιθέτως, έχει να δώσει ακόμη πολλά στο κεφάλαιο «ελληνικά εστιατόρια στη Γερμανία».


Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr