HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Import – Τεύχος 31 – Περιεχόμενα

Editorial

Σ’ αυτό το τελευταίο τεύχος του 2005 προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε όλα αυτά τα στοιχεία της γαστρονομίας που θυμίζουν Ελλάδα, καθώς τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών.
Περισσότερα...

Καράλης Α.Ε. – ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Καράλης Α.Ε. - ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ένα από τα παλαιότερα παραδοσιακά τυριά της χώρας μας παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή από τα μίγματά τους, στις περιοχές της Ηπείρου. Η οικογένεια Καράλη είναι από τις πρώτες που ανέλαβαν να παράγουν τα γνωστά παραδοσιακά τυριά Ηπείρου και να σκορπίσουν τη γεύση τους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Περισσότερα...

Παναγιώτης Δρόσος – Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΕ

kerasma Με σύγχρονες δράσεις, που μόνο σε μια ευρωπαϊκή χώρα ταιριάζουν, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, είναι ο θεσμοθετημένος φορέας για την υλοποίηση της εξαγωγικής πολιτικής της χώρας μας. Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Παναγιώτης Δρόσος, μιλάει στο “Import” και μας εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε ως χώρα, έτσι ώστε το σήμα “Made in Greece” να εκφράζει και να συμπυκνώνει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγρονη Ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Συνέντευξη στην Κατερίνα Νικολακούλη
Περισσότερα...

Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα

Ροζαλία

Σαλάτα πλούσια σε βιταμίνες και… χρώματα

Κουνέλι στιφάδο

Ελληνική συνταγή… που θυμίζει κάτι από Κυριακάτικο τραπέζι

Χοιρινή τηγανιά με πράσσο

Απολαυστικός μεζές με χοιρινό κρέας και λαχανικά

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με γιαούρτι και πίτα

Ανατολίτικη γεύση, που δένει άψογα με το παραδοσιακό γιαούρτι

Κολοκυθοκεφτέδες

Νόστιμος μεζές που συνδυάζεται με κάθε είδους ουζοποσία

Μοσχαράκι στο πήλινο με φέτα και μανιτάρια

Αγνά ελληνικά παραδοσιακά υλικά που χωρούν μέσα σ’ ένα πήλινο

Παραδοσιακό Σκαλτσούνι Θάσου

Χιονισμένα γλυκίσματα με άχνη ζάχαρη και γέμιση με φρούτα και μέλι

Ισλί Καππαδοκίας

Το γαρύφαλλο δίνει ξεχωριστή γεύση σ’ αυτό το γλύκισμα της πολίτικης κουζίνας

Μαγούλα Ραστώνη Α.Ε. – Εξαιρετικό λάδι από τη γη της Πελοποννήσσου

Μαγούλα Ραστώνη Α.Ε. Από την καρδιά της Πελοποννησιακής γης παράγει το λάδι που εμπορεύεται η εταιρεία Μαγούλα – Ραστώνη Α.Ε. Εδώ και 35 χρόνια, η οικογένεια Γρώμαν έκανε την αγάπη της για το ελληνικό ελαιόλαδο επάγγελμα. Όπως και οι πρόγονοί μας, έτσι και η οικογένεια Γρώμαν αναγνώρισε τις θρεπτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες του λαδιού και αποφάσισε να στήσει μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία θα παράγει και θα εμπορεύεται αυτό το εξαιρετικής ποιότητας λάδι.
Περισσότερα...

Ελιές – Ο Σημαντικότερος Καρπός της Μεσογείου

Ελιές - Ο Σημαντικότερος Καρπός της Μεσογείου Στην Ελλάδα όταν μιλάμε για λάδι εννοούμε μία και μόνη λιπαρή ουσία: το λάδι της ελιάς. Σ’ όλα τα άλλα φυτικά έλαια το πρώτο συνθετικό προσδιορίζει τον καρπό π.χ. αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο. Έτσι λοιπόν στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος για το ελαιόλαδο, θα ασχοληθούμε με τον καρπό, δηλαδή την ελιά. Το χρώμα των ελιών, πράσινο, μαύρο ή μελανό, δεν έχει καμιά σχέση με την ποικιλία ή τον τύπο του ελαιόδεντρου αλλά με την ωρίμανσή τους.
Περισσότερα...

Anuga 2005 – Επιτυχία η συμμετοχή της Ελλάδας

Anuga 2005 - Επιτυχία η συμμετοχή της Ελλάδας Με τεράστιο επιχειρηματικό ενδιαφέρον από τους εμπόρους όλων των χωρών του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκε από 8 έως 12 Οκτωβρίου, στην Κολονία, η μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για τρόφιμα, ποτά και εξοπλισμό “Anuga 2005”.
Περισσότερα...

Αμοργός – Εστιατόριο

Αμοργός - Εστιατόριο Χώρος άνετος και χαλαρωτικός όπου ο πελάτης μπορεί να απολαύσει εκλεκτά θαλασσινά, μαγειρεμένα με εκλεκτά μεσογριακά υλικά. Η “Αμοργός” είναι από τις πρώτες ταβέρνες – ουζερί που έφερε το φρέσκο ψάρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Περισσότερα...

Wein vom Berg Athos als Trumpf

Κάθε Νοέμβρη, εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια, η Lebensmittel-Zeitung, η μεγαλύτερη πηγή πληροφόρησης εμπόρων, αγοραστών και παραγωγών της Γερμανίας, που ασχολούνται με τα τρόφιμα και ποτά κυκλοφορεί με ένα ειδικό ένθετο αφιερωμένο αποκλειστικά στα ελληνικά προϊόντα.
Περισσότερα...

Ελληνικό Εστιατόριο – Σωστά σερβιρισμένο φαγητό

Το καλό φαγητό και το όμορφο περιβάλλον σ’ ένα εστιατόριο πρέπει να συνοδεύονται πάντα κι από καλό σέρβις.
Περισσότερα...

Η στρατηγική των ελληνικών οίνων στη διεθνή αγορά

Ηλίας Νικολάου Το Import, στο πλαίσο καταγραφής των προβλημάτων στον χώρο της μαζικής εστίασης, της ανάλυσης, αλλά και των προτάσεων που αφορούν στην επίλυση τους, επιχειρεί έναν ουσιαστικό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους, μέσα από την στήλη των θέσεων και απόψεων.
Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας και επιλέξτε Εγγραφή ή Διαγραφή για το Newsletter της Newline
Εγγραφή
Διαγραφή
*

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΤΕΥΧΗ

Sorbet 32
Sorbet 32

Import 45
Import 45

Greek-Style Summer 2007
Greek-Style Summer 2007

Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Oinothiki 2009
Oinothiki 2009
*

Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr