HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Import – Τεύχος 32 – Περιεχόμενα

Editorial

H άνοιξη μας υποδέχθηκε με σαρακοστιανές γεύσεις και πολύ κρασί.

Πλούσιος ο ελληνικός αμπελώνας όπως έχουμε ξαναπεί, ενώ όλο και περισσότερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών και οινογευστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων οινοπαραγωγών λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας.
Περισσότερα...

Κώστας Τουλουμτζής – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΝΟΧΟΩΝ

Κώστας Τουλουμτζής Συνέντευξη στον Ανέστη Χαϊτίδη, οινολόγο- τεχνολόγο ποτών

Καλοί οι πανηγυρισμοί στις μεγάλες εθνικές νίκες των αθλητικών αγώνων και των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες διακρίσεις, λιγότερο φανταχτερές αλλά εξίσου σημαντικές, οι οποίες όμως θα έπρεπε να απολαμβάνουν μεγαλύτερης προβολής από τα εγχώρια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μία από αυτές είναι η εκλογή του κ. Κώστα Τουλουμτζή στη θέση του Πρόεδρου της Διεθνούς Ένωσης Οινοχόων-Sommelier.
Περισσότερα...

Cabernet Sauvignon & Syrah… ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Το Import ήδη από το προηγούμενο τεύχος άρχισε να δημοσιεύει τα αποτελέσματα των γευστικών δοκιμών, που οργανώνει παρέα με το γαστρονομικό περιοδικό Sorbet. Σε αυτό το τεύχος θα βρείτε την αξιολόγηση καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τα κρασιά που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στις γευστικές δοκιμές Cabernet Sauvignon και Syrah.
Περισσότερα...

Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα ΑΠO ΤΟΥΣ CHEFS & THE CITY

Συνταγές που μάθαμε από τις μανάδες και τις γιαγιάδες μας, φτιαγμένες με μεράκι και με τα πιο πλούσια αγνά υλικά, το ελαιόλαδο, το κρέας, το ψάρι, το τυρί και το διακριτικό άρωμα φρέσκων λαχανικών και αρωματικών φυτών.


Μπακαλιάρος τηγανητός σκορδαλιά

Αγαπημένος μπακαλιάρος σ’ένα καλαίσθητο στήσιμο στο πιάτο.

Μυδοπίλαφο

Άψογος ο συνδυασμός θαλασσινών με ρύζι

Καλαμαράκια γεμιστά

Σαρακοστιανό έδεσμα λατρεμένης γεύσης

Σουπιές σπανάκι

Το μυστικό του μαγειρέματος βρίσκεται στο κρασί μαυροδάφνης

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Κλασική αγαπημένη συνταγή!

Simeonidis Wines

Simeonidis WinesΑπό την Κατερίνα Νικολακούλη

Με τη σύγχρονη τεχνολογία οινοποίησης, το εξειδικευμένο προσωπικό, τους καταξιωμένους επιστήμονες οινολόγους και τους εμπειροτέχνες που διατηρούν το πάθος για το ποιοτικό κρασί, τα κρασιά του Χρόνη Συμεωνίδη κατέχουν σήμερα τη θέση που τους αξίζουν στην αγορά των ελληνικών οίνων, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Εμείς σας ξεναγούμε στο οινοποιείο του κι εσείς δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τα κρασιά του (αν δεν το έχετε κάνει ήδη), για να επαληθεύσετε όλα όσα σας λέμε.
Περισσότερα...

Θεόδωρος Κυριακίδης – Δ/ντης Εκδόσεων NEW LINE

Θεόδωρος Κυριακίδης Παρουσίαση του 1ου γευστικού σαλονιού sorbet
Περισσότερα...

Η τέχνη της Δημιουργίας

Δημιουργοί: Δημήτρης Τσιφλικιώτης, Νίκος Γιαρένης chefs στο ξενοδοχείο Electra Palace.
Χώρος εργασίας: Sorbet Cook School


Πατατοκεφτέδες με μπέϊκον

Πεντανόστιμες λιχουδιές από πατάτα

Γεμιστή ντομάτα με μαραθόριζα

Η μαραθόριζα κάνει πιο νόστιμες τις γεμιστές ντομάτες.

Μαριναρισμένο Χταπόδι με ούζο

Απλά… θαλασσινό και νόστιμο.

Μαριναρισμένος Γαύρος με Αμπελόφυλλα

Ο ελληνικός γαύρος τυλιγμένος σε αμπελόφυλλα, κάνει τη διαφορά.

Πρασοτηγανιά με Καπνιστό Μετσόβου

Μπουκιές χοιρινό κρέας με τη νοστιμιά του καπνιστού τυριού.

Τηγανιά Κοτόπουλου με Σκόρδο και Μαϊντανό

Εύκολη συνταγή γι’ αυτούς που αγαπάνε τα πουλερικά.

Λουκάνικο στη Σχάρα με Λαχανικά

Ξεροψημένη νοστιμιά με τη μαγεία μιας σάλτσας vinegret.

Αρνίσιο Κότσι με Ελιά Θυμάρι και Μουστάρδα

Ελληνική γεύση, φτιαγμένη με αγνά παραδοσιακά προϊόντα

Σουτζουκάκια με Μαυροδάφνη

…πάντα σμυρνέϊκα και ελληνικά!

Γλυκειά Πίτα με Κλημεντίνες

Εξαίσιο επιδόρπιο… απολαύστε το παγωμένο!

Μους σοκολάτας με μέλι

Συνδυασμός… όλο γλύκα!

Tiramisu με Marsalla

Ξεχωρίζει για τη γεύση που προσδίδει το κρασί Marsalla.

Οινικές προτάσεις

Η αρμονία των κρασιών με τις δημιουργίες του Chef
Περισσότερα...

Η ταυτότητα των Ελληνικών Προϊόντων

Ηλίας Νικολάου Ποια ελληνικά προϊόντα είναι ήδη γνωστά στη διεθνή αγορά; Ποια θα έπρεπε να είναι και δεν έγιναν; Τι πρέπει να κάνουμε για να καθιερώσουμε τα ελληνικά προϊόντα με το ονομά τους; Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα προσπαθεί να δώσει ο εισαγωγέας ελληνικών τροφίμων Ηλίας Νικολάου, με το άρθρο του.
Περισσότερα...

Porto Marina

Porto Marina Το «Porto Marina» δεν είναι μια τυχαία ψαροταβέρνα-ουζερί, αλλά ένα κατάστημα με ταυτότητα και ιστορία στην Θεσσαλονίκη. Δεν είναι τυχαίο ότι το 1993 ανακηρύχθηκε η καλύτερη ψαροταβέρνα στην Ελλάδα. Από τους λίγους χώρους εστίασης που δεν χρειάζεται τίποτε άλλο παρά η ποιότητα του φαγητού της, για να ξεχωρίσει.
Περισσότερα...


Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr