HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Import – Τεύχος 33 – Περιεχόμενα

Η τέχνη της Δημιουργίας
Δημιουργός: Ξενοφών Ξενάκης σύμβουλος επιχειρήσεων/ RnD στην εταιρεία ΤΡΟΦΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.
Χώρος εργασίας: Sorbet Cook School



Ανοιξιάτικη σαλάτα

Σαλάτα εμπνευσμένη από τα ελληνικά προϊόντα με ντρέσινγκ ελιάς



Ποτ πουρί λαχανικών με μανιτάρια πλευρώτους

Ψητά λαχανικά στη σχάρα με νόστιμη μαρινάδα



Εξωτική σαλάτα με Γαλοπούλα

Μια σαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί και σαν κυρίως πιάτο, με την γαλοπούλα και τα ντάκος



Σολομός καρπάτσιο με σάλτσα ελαιόλαδου

Ένα νόστιμο ορεκτικό με υψηλή αισθητική και γεύση



Ντολμαδάκια με σάλτσα αυγολέμονο

Παραδοσιακή αγαπημένη συνταγή



Γαρίδες με ζυμαρικά σε σαφράν και λιαστή ντομάτα

Απλή συνταγή, σερβιρισμένη μ’ ένα υψηλής αισθητικής τρόπο



Καρέ αρνιού σε κρούστα μουστάρδας – ρόκας

Η αρωματική κρούστα της μουστάρδας – ρόκας σπάει την λιπαρότητα του αρνιού



Μοσχαράκι στιφάδο

Νόστιμος συνδυασμός γεύσεων



Τόνος με κουσκούς

Εξαιρετικά νόστιμο το κους κους, βρασμένο σε ζωμό σαφράν



Μπριζόλα με σάλτσα ολλανδέζα

Πολύ νόστιμη μπριζόλα για ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο



Κατσικάκι με πατάτες σαφράν

Οι ψητές πατάτες στο φούρνο γίνονται ιδιαίτερα νόστιμες χάρη στο σαφράν



Αρχαίων γεύσεις με γλυκόξινη σάλτσα

Το μέλι δίνει στο πιάτο μια ανάλαφρη γλυκόξινη γεύση
Import 33 – Editoriall
Η σκέψη του καλοκαιριού με φέρνει πιο κοντά στην Ελλάδα και σε όλες τις στιγμές που κρύβονται πίσω από την ομορφιά της. Αιγαιοπελαγίτικα νησιά, παραδεισένιες θάλασσες, μεσημεριανός ύπνος κάτω από τις πυκνές μύγες, καφές με θέα το ηλιοβασίλεμα, ουζάκι και ψαράκι σε κάποιο λιμάνι, μελιτζάνες ιμάμ, τηγανιτές πιπεριές με σκορδαλιά, φρέσκο ψάρι στη σχάρα, μπάρμπεκιου στο εξοχικό σπίτι και πολύ καλό κρασί, από αυτό που έφτιαξε φέτος ο θείος Μάκης, για όλο το σόι μας.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Select – ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Select - ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Συνυφασμένη με την ποιότητα, η αρτοβιομηχανία Select, εδώ και πάρα πολλά χρόνια προμηθεύει με τα προϊόντα της, τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστιατορίων, μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ναυτιλιακές εταιρείες. Με την πείρα που την διακρίνει στο χώρο της αρτοποιίας, ξέρει να ικανοποιεί τους πελάτες της λανσάροντας συνεχώς στην αγορά της μαζικής εστίασης νέα προϊόντα, τα οποία χαρακτηρίζονται από τον συγκερασμό ποιότητας, παράδοσης και καινοτομίας.
Κωνσταντίνος ΜαργαρίτηςΚωνσταντίνος Μαργαρίτης – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Ε.Ε.Κ.
Συνέντευξη στην Κατερίνα Νικολακούλη

Ελπίζοντας σε μία εθνική εκπαίδευση, όπου τα παιδιά θα τροφοδοτούνται με άριστες γνώσεις και γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση, ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και παλεύει καθημερινά για την άρτια λειτουργία και ανάπτυξη όλων των δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ της χώρας. Μιλάει στο “Import” για την ανάπτυξη των ΙΕΚ, για την τέχνη της μαγειρικής και τα νέα σχέδια του Οργανισμού.

ΟύζοΗ Ελλάδα των λευκών κρασιών
Οι ξένοι φίλοι του κρασιού ξέρουν την Ελλάδα κυρίως μέσα από τα κόκκινά της κρασιά (εξαιρουμένης της ρετσίνας). Γι΄ αυτό ακριβώς τα τελευταία χρόνια η πλειοψηφία των καταναλωτών στρέφεται περισσότερο προς το κόκκινο, ενώ και κλιματολογικά η Ελλάδα ενδείκνυται για την παραγωγή ποιοτικών κόκκινων κρασιών. Παρόλο αυτά, η πολυμορφία του ελληνικού ανάγλυφου επιτρέπει την παραγωγή ιδιαίτερα ποιοτικών λευκών κρασιών και μάλιστα όχι μόνο από τις διεθνοποιημένες ποικιλίες σταφυλιού (π.χ. Chardonnay, Sauvignon, κτλ), αλλά κυρίως από τις ελληνικές ποικιλίες. Σε αυτές αφιερώσαμε τις καλοκαιρινές μας γευστικές δοκιμές και σας παρουσιάζουμε τα κρασιά με την καλύτερη βαθμολογία.
Οινοποιία ΚεχρήΟινοποιία Κεχρή
Μία από τις μεγάλες υπογραφές της ιστορίας του οίνου και της γεύσης στη Βόρεια Ελλάδα είναι αυτή του Στέλιου Κεχρή και του οινοποιείου του που μετρά σχεδόν έναν αιώνα ζωής. Οι λέξεις όπως παράδοση, ποικιλία και ποιότητα είναι συνυφασμένες με το κρασί που παράγει εδώ και χρόνια ικανοποιώντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς φίλους του οίνου.
Γευστικό Σαλόνι SorbetΓευστικό Σαλόνι Sorbet – ΕΚΘΕΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΝΟΥ
Λίγο καιρό αφού έκλεισε τον ένα χρόνο ζωής του, το περιοδικό Sorbet των εκδόσεων New Line, «έκλεισε» και τη πρώτη γιορτή του. Λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται στο χώρο της γαστρονομίας και του κρασιού, προχώρησε στην υλοποίηση αυτής της διοργάνωσης, με στόχο να αναδείξει στο ευρύ κοινό την ελληνική μεσογειακή κουζίνα και τις ποικιλίες οίνου της ελληνικής γης. Έτσι, το Γευστικό Σαλόνι Sorbet στήθηκε στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και άφησε γεύση από Ελλάδα, χρώματα και αρώματα από τον κόσμο της γαστρονομίας και του κρασιού!
Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα ΑΠO ΤΟΥΣ CHEFS & THE CITY
Συνταγές που μάθαμε από τις μανάδες και τις γιαγιάδες μας, φτιαγμένες με μεράκι και με τα πιο πλούσια αγνά υλικά, το ελαιόλαδο, το κρέας, το ψάρι, το τυρί και το διακριτικό άρωμα φρέσκων λαχανικών και αρωματικών φυτών.



Μελιτζάνες στο φούρνο με πατάτες



Χταπόδι στιφάδο



Αγκινάρες αλα πολίτα



Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο



Καρυδόπιτα
Ουζομεζεδοπωλείο Ο ΖΗΚΟΣ
Ουζομεζεδοπωλείο “Ο ΖΗΚΟΣ”

Με όνομα από παλιά ασπρόμαυρη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, ο «Ζήκος» ξέρει να κερνάει στους πελάτες τους αυθεντικές γεύσεις από Ελλάδα και μια ποικιλία εδεσμάτων, που δύσκολα συναντάς σε άλλα μεζεδοπωλεία…και φυσικά με τη συνοδεία πάντα καλού κρασιού ή τσίπουρου.
Παγκοσμιοποίηση και ελληνική γαστρονομία
Ηλίας Νικολάου

Την εποχή της παγκοσμιοποίησης που ζούμε, ο χώρος της γαστρονομίας και της μαζικής εστίασης, δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος, από αυτή την παγκόσμια τάση. Ο εισαγωγέας ελληνικών τροφίμων Ηλίας Νικολάου, μας εξηγεί το ρόλο της χώρας μας στις διεθνείς γαστρονομικές επιρροές.
Παράπονα πελατών και πως να τα διαχειριστείτε
Γράφει ο Γιώργος Ξυπολιτάς

Η διαχείριση των παραπόνων στην επιχείρησή μας είναι άλλοτε εύκολη και άλλοτε δύσκολη υπόθεση, ανάλογα με την περίπτωση. Σίγουρα όμως είναι αντιμετωπίσιμη, αν ακολουθηθούν οι κατάλληλοι χειρισμοί. Η εταιρεία επισιτιστικών συμβούλων «Εστιάζω Plus» μας μιλάει γι΄ αυτούς.

Kirkeby Cheese Export – τυροκομική εταιρία
Kirkeby CheeseΠερισσότερο από ένα αιώνα παράδοση στην παραγωγή του μπλε και κίτρινου τυριού μετρά η εταιρεία Kirkeby Cheese Export, στη Φυονία της Δανίας. Έχοντας ανέκαθεν στο πιλοτήριο της ιδιοκτησίας σημαντικούς ανθρώπους του επιχειρηματικού κλάδου, φρόντιζε πάντα για την ανάπτυξη της εταιρείας και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων που χαρακτηρίζονται από άριστη ποιότητα και άψογη γεύση.


Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr