HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Import – Τεύχος 35 – Περιεχόμενα

Η τέχνη της Δημιουργίας
Δημιουργός: Αστέρης Κουστούδης, Executive chef του εστιατορίου “Αγιολί” και μέλος της ομάδας αρχιμαγείρων “Chefs & the City”
Χώρος εκτέλεσης συνταγών: Εστιατόριο “Αγιολί”, Θεσσαλονίκη



Σαλάτα με ξυνολάχανο



Χειμωνιάτικη Σούπα με Κρέας



Χοιρινό κρασάτο



Χοιρινό με δαμάσκηνα



Χοιρινό φιλέτο με μανιτάρια και πικάντικη σάλτσα μουστάρδας



Χοιρινές μπριζόλες με σκόρδο και βαλσάμικο ξύδι



Πουτίγκα με σταφίδες και καρύδια
Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα
ΑΠO ΤΟΥΣ CHEFS & THE CITY
Συνταγές που μάθαμε από τις μανάδες και τις γιαγιάδες μας, φτιαγμένες με μεράκι και με τα πιο πλούσια αγνά υλικά, το ελαιόλαδο, το κρέας, το ψάρι, το τυρί και το διακριτικό άρωμα φρέσκων λαχανικών και αρωματικών φυτών.



Λαχανοσαρμάδες



Μπάτζος τηγανητός



Σαβόρι χωριάτικο λαδερό



Καπαμάς (Κεφαλλονίτικος)



Χαλβάς Πολίτικος
Import 35 – Editorial
Πάει ο παλιός χρόνος… κι εμείς είμαστε εδώ γι’ ακόμη μια χρονιά να σας προτείνουμε νέες γευστικές συνταγές, να σας κερνάμε καλό κρασί και τσίπουρο και να σας δίνουμε ιδέες και λύσεις για τις επιχειρήσεις σας. Με αυτή την αμοιβαία σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας, εδώ και χρόνια, θα πορευτούμε και το 2007.
Παπαδημητρίου - BALSAMONΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Παπαδημητρίου – BALSAMON

Γνωστή ανέκαθεν για τις νόστιμες ελιές και το γνήσιο λάδι της, η Καλαμάτα, τώρα έχει και ένα άλλο ντελικάτο προϊόν για το οποίο μπορεί να νιώθει περήφανη, το βαλσαμικό ξίδι. Δημιουργός του, ένα πάλι ντόπιο καμάρι της περιοχής, η οικογένεια Παπαδημητρίου. Χάρη στην ξεχωριστή του γεύση και την υψηλή ποιότητά του, το βαλσαμικό ξίδι Καλαμάτας είναι το αγαπημένο των Ελλήνων καταναλωτών. Κάνει χρυσές δουλειές στην αμερικάνικη και ευρωπαϊκή αγορά, ενώ φιγουράρει σε μερικά από τα καλύτερα καταστήματα delicatessen του κόσμου, όπως το Dean & Deluca στη Νέα Υόρκη.
Απόστολος ΠαπαποστόλουΑπόστολος Παπαποστόλου – Ιδιοκτήτης APOSTELS GMBH
Συνέντευξη στην Κατερίνα Νικολακούλη

Διάβασα στο διαδίκτυο και σε κάποια άλλα επαγγελματικά έντυπα στο χώρο των τροφίμων – ποτών που κυκλοφορούν στην αγορά της Γερμανίας ότι ένας Έλληνας γαστρονόμος της μεταπολεμικής γενιάς στην Γερμανία διαπρέπει εδώ και 35 περίπου χρόνια στο χώρο των επιχειρήσεων εστίασης και προϊόντων τροφίμων. Ρώτησα και τους δικούς μας ανθρώπους εκεί και μου είπαν ότι ο κ. Αποστόλης, έχει βάλει τα γυαλιά σε όλους τους Έλληνες, που με την σκληρή δουλειά του δημιούργησε ένα κολοσσό επιχειρήσεων.

4η Γευστική Δοκιμή OINOTHIKI – WEIN+MARKT
Μόλις κάποιους μήνες μετά την 4η Γευστική Δοκιμή των περιοδικών Oinothiki – Wein + Markt και τα επαινετικά σχόλια για τους ελληνικούς οίνους δεν άργησαν να έρθουν. Το τεύχος Οκτωβρίου του επαγγελματικού γερμανικού περιοδικού Wein + Markt κυκλοφόρησε με ένα εκτενές και σημαντικό αφιέρωμα για το ελληνικό κρασί και τα αποτελέσματα της γευστικής δοκιμής που διοργανώνεται κάθε χρόνο για τα κρασιά της Oinothiki 2006 των εκδόσεων New Line.
Sial 2006Sial 2006 ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Η Διεθνής Έκθεση Sial 2006 που διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο Parc d’ Expositions de Paris- Nord Villepinte απέσπασε γι΄ ακόμη μια φορά τους επαίνους συμμετεχόντων αλλά και επισκεπτών για την άρτια οργάνωσή του αλλά και την πλούσια ποικιλία εκθεμάτων στο χώρο των τροφίμων και των ποτών. Είναι η σπουδαιότερη Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια (εναλλάξ με την Δ.Ε ANUGA Γερμανία) και η συμμετοχή της Ελλάδας είναι μαζική με προϊόντα και εταιρείες από όλες τις κατηγορίες τροφίμων και ποτών.
Chateau Nico LazaridiChateau Nico Lazaridi
Αντιμετωπίζει την οινοποίηση ως τέχνη, γι’ αυτό εδώ και είκοσι χρόνια δημιουργεί αψεγάδιαστους οίνους υψηλής ποιότητας και γεύσης. Το όνομα του Νίκου Λαζαρίδη είναι συνυφασμένο με το καλό Δραμινό κρασί, την καλλιτεχνική ευαισθησία και το πάθος για την τελειότητα. Κάτω από κάθε οινικό δημιούργημά του υπάρχει η σφραγίδα της εγγύησης.
Αφιέρωμα: Τα 10 κρασιά που ξεχώρισαν το 2006
…ζητήσαμε από επτά αξιόλογους ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί ή απλά το καταναλώνουν από αγάπη και γαστρονομική απόλαυση να ψηφίσουν τα 10 κρασιά που ξεχώρισαν μέσα στο 2006
Γευστική Δοκιμή – Sauvignon Blanc, Chardonnay και Merlot
Οι τελευταίες τρεις γευστικές δοκιμές του Import ήταν αφιερωμένες στις πιο διαδεδομένες ξενικές ποικιλίες σταφυλιού της Ελλάδας: τις λευκές Sauvignon Blanc και Chardonnay και την ερυθρή Merlot. Και οι τρεις αυτές ποικιλίες ανήκουν στις λεγόμενες Cepages nobles, δηλαδή στις μεγάλες ποιοτικές ποικιλίες του κόσμου.
Δημήτρης ΤσιφλικιώτηςΤα παραδοσιακά γλυκά με παραλλαγές
Όπως ένα μενού για να είναι ολοκληρωμένο χρειάζεται το επιδόρπιό του, έτσι και οι σελίδες αυτές του περιοδικού για να ολοκληρωθούν θέλουν το κερασάκι στην τούρτα, που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι γλυκιές δημιουργίες του Δημήτρη Τσιφλικιώτη.

Κρασοδικείο ΤΑΒΕΡΝΑ - ΟΥΖΕΡΙΚρασοδικείο
ΤΑΒΕΡΝΑ – ΟΥΖΕΡΙ

Θύματα, θύτες, δράστες, κατήγοροι και δικαστές του καλού φαγητού, που έχουν περάσει κατά καιρούς από τα τραπέζια του έχουν δικάσει εξονυχιστικά τα πιάτα του και φυσικά έχουν δικαιώσει τους ιδιοκτήτες του.

Ηλίας ΝικολάουΕλληνικά Προϊόντα, επιλογή και προώθησή τους
από τον Ηλία Νικολάου
Μέσα από μια πληθώρα ελληνικών προϊόντων τροφίμων και ποτών, ο εισαγωγέας Ηλίας Νικολάου, επιλέγει κάποια από αυτά, τα οποία θεωρεί ότι δεν λείπουν και δεν πρέπει να λείπουν από κάθε ελληνικό εστιατόριο. Όπως τονίζει, η επιλογή και η προώθησή τους στο μενού του κάθε επαγγελματία χρειάζεται να γίνει με προσεκτικό τρόπο, για να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα στην επιχείρηση.
Εδεσματολόγιο αρχές σύνθεσης
Γράφει ο Γιώργος Ξυπολιτάς

Το περιοδικό Import και η εταιρεία επισιτιστικών συμβουλών «Εστιάζω Plus» ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο για τους επιχειρηματίες της μαζικής εστίασης, κι αυτό είναι η οργάνωση του εδεσματολογίου σε κάθε εστιατόριο.

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας και επιλέξτε Εγγραφή ή Διαγραφή για το Newsletter της Newline
Εγγραφή
Διαγραφή
*

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΤΕΥΧΗ

Sorbet 32
Sorbet 32

Import 45
Import 45

Greek-Style Summer 2007
Greek-Style Summer 2007

Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Oinothiki 2009
Oinothiki 2009
*

Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr