HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Import – Τεύχος 37 – Περιεχόμενα

Import
Τεύχος 37 – Ιούνιος 2007

Editorial
Μέσα σε αυτή την έξαρση των γαστρονομικών εντύπων και γαστροοινικών εκδηλώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό το περιοδικό Import προσπαθεί να διατηρήσει τον αρχικό του στόχο και να συνεχίσει να προσφέρει την ενημέρωση που αξίζετε όλοι εσείς οι Έλληνες επαγγελματίες τροφίμων- ποτών του εξωτερικού.

Ελληνικός Γύρος A.E.Ελληνικός Γύρος A.E.
Η εταιρεία «Ελληνικός Γύρος» επέλεξε το καλύτερο φρέσκο κρέας και δημιούργησε προϊόντα γύρου ποιότητας για να απολαμβάνετε εσείς την μοναδικότητα της γευστικής αυτής παράδοσης.

Γιώργος Σκούρας – Ο Μέγας Οίνος του Διαγωνισμού
Γιώργος Σκούρας

Η πιο εντυπωσιακή παρουσία από όλα τα κρασιά στον 7ο Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε φέτος στο πλαίσιο της Detrop- Oenos 2007, ήταν αναμφισβήτητα αυτή του «Μέγα Οίνου» του οινοποιείου Σκούρα, το οποίο απέσπασε ένα Μεγάλο Χρυσό και δύο Χρυσά για τρείς αντίστοιχα διαφορετικές εσοδείες του κρασιού.

Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα ΑΠO ΤΟΥΣ CHEFS & THE CITY
Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα ΑΠO ΤΟΥΣ CHEFS & THE CITY

Συνταγές που μάθαμε από τις μανάδες και τις γιαγιάδες μας, φτιαγμένες με μεράκι και με τα πιο πλούσια αγνά υλικά, το ελαιόλαδο, το κρέας, το ψάρι, το τυρί και το διακριτικό άρωμα φρέσκων λαχανικών και αρωματικών φυτών.

Γευστική Δοκιμή - Cabernet Sauvignon, MerlotΓευστική Δοκιμή – Cabernet Sauvignon, Merlot
Περισσότερα από 70 Cabernet Sauvignon και Merlot στην πιο καθαρή τους μορφή (100% μονοποικιλιακά) δοκιμάστηκαν από συνολικά 16 γευσιγνώστες στο φιλόξενο και βραβευμένο εστιατόριο «Alfredo’s» του Hyatt Regency Casino Thessaloniki, στη γευστική δοκιμή που διοργάνωσε το περιοδικό Sorbet των εκδόσεων New Line, μ’ αφορμή τα δύο χρόνια συνεχούς έκδοσής του.

Η τέχνη της δημιουργίας
Η τέχνη της δημιουργίας

Οι σεφ Γιώργος Σωτηριάδης της ψαροταβέρνας «Το Ταξείδι» και ο Χρήστος Δρακακούδης του ουζερί «Κρασοδικείο» δημιουργούν γευστικούς μεζέδες με θαλασσινά, που μπορείτε να φιλοξενήσετε στο μενού σας
κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Γευστική δοκιμή ελληνικών κρασιών από την INCORT GmbH
Γευστική δοκιμή ελληνικών κρασιών από την INCORT GmbH

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για προώθηση των ελληνικών οίνων στην διεθνή αγορά, η εταιρεία διανομής ελληνικών τροφίμων – ποτών Incort GmbH με έδρα το Βερολίνο της Γερμανίας διοργάνωσε μια εκδήλωση ανοιχτής γευστικής δοκιμής ελληνικών κρασιών.

10 Χρόνια Import – Δίαυλος επικοινωνίας στον χώρο των τροφίμων – ποτών
10 Χρόνια Import

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποίησε το περιοδικό Import σε συνεργασία με την Helexpo, στο πλαίσιο της Detrop – Oenos 2007 και μ’αφορμή τα 10 χρόνια συνεχούς έκδοσής του.

Ελληνικά Τυριά
Ελληνικά Τυριά

Από την Κική Εμμανουηλίδου

H Eλλάδα είναι χώρα με μεγάλη ιστορία και παραδόσεις που χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Μοντέρνες συνταγές από τον chef Ηρακλή ΑσπρίδηΜοντέρνες συνταγές από τον chef Ηρακλή Ασπρίδη
Η ελληνική κουζίνα αποκτά άλλη μορφή χάρη της φαντασίας του σεφ Ηρακλή Ασπρίδη. Αγαπημένα πιάτα και υλικά μπαίνουν στην κουζίνα του και μεταμορφώνονται σε σύγχρονες συνταγές, με την νοστιμιά του παραδοσιακού και την εμφάνιση του νέου. Οι συνταγές που ακoλουθούν απευθύνονται σε κάθε σύγχρονο εστιάτορα, που θέλει να εντυπωσιάσει με την ποικιλία του στα πιάτα αλλά πάντα υποσχόμενος την αυθεντική ελληνική γεύση.

Ποιό είναι το μέλλον του Ελληνικού εστιατορίου στην Ευρώπη;
Οι ‘Ελληνες εισαγωγείς τροφίμων-ποτών της Ευρώπης καταθέτουν τις απόψεις τους για φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας και του εμπορίου.

Pro Wein 2007
Pro Wein 2007

Δυναμικότερη όσο ποτέ άλλοτε χαρακτηρίστηκε η ελληνική συμμετοχή κρασιών και αλκοολούχων ποτών στην 14η Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών ProWein 2007, που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία και η οποία θεωρείται η σπουδαιότερη επαγγελματική εκθεσιακή εκδήλωση για τον κλάδο του κρασιού.

Πετυχημένοι επαγγελματίες στην ΓερμανίαΗλίας Νικολάου
Στην προσπάθεια μας να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη διεθνή αγορά που δραστηριοποιούνται οι Έλληνες γαστρονόμοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες στο χώρο του εμπορίου τροφίμων – ποτών, η στήλη μας θα ξεκινήσει να σας παρουσιάζει Έλληνες επαγγελματίες του εξωτερικού, που η επιτυχημένη πορεία τους είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους εσάς που θέλετε να δείτε την επιχείρηση σας να αναπτύσσεται.

Παράπονα πελατών για διατροφικές συνθήκες
Γράφει ο Γιώργος Ξυπολητάς

Τι πρέπει να κάνετε όταν ακούσετε «Ήρθα για φαγητό στο κατάστημά σας χθες το βράδυ και όλη την επόμενη ημέρα ήμουνα άρρωστος;». Σε αυτό το τεύχος κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε πως οφείλετε να αντιμετωπίζετε παρόμοια περιστατικά.

Blue Dolphin Hotel – Διεθνής διάκριση παροχής υπηρεσιών
Blue Dolphin Hotel

Το Blue Dolphin Hotel είναι ένα από τα 9 ξενοδοχεία της χώρας και το μοναδικό στην Β.Ελλάδα που κατάφερε να κερδίσει μια θέση ανάμεσα στα 99 δημοφιλέστερα ξενοδοχεία του κόσμου.

Βόρειες Σποράδες
Βόρειες Σποράδες

Γράφει η Κατερίνα Νικολακούλη

Ένα σύμπλεγμα νησιών μέσα στο γαλάζιο και το πράσινο συνθέτουν την εικόνα των βόρειων Σποράδων. Τρία νησιά, Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, συναντώνται στο Αιγαίο, ανατολικά του Πηλίου και δημιουργούν ένα μικρό παράδεισο για όλους όσους αναζητούν τον απόλυτα τουριστικό προορισμό για το καλοκαίρι.

Ηρακλής ΑσπρίδηςΞίδι το αρωματικό
Από τον σεφ Ηρακλή Ασπρίδη
Παρασκευάστε το δικό σας αρωματικό ξίδι από φρούτα, βότανα ή μπαχαρικά

Μετόχι ΤσάνταληΚάθετη γευστική δοκιμή Sorbet – 5-46
Μια κάθετη γευστική δοκιμή του “Μετόχι” Τσάνταλη πραγματοποίησε το περιοδικό Sorbet σε συνεργασία με το νέο μεζεδοπωλείο «5-46 Vrossi & Possi»

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας και επιλέξτε Εγγραφή ή Διαγραφή για το Newsletter της Newline
Εγγραφή
Διαγραφή
*

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΤΕΥΧΗ

Sorbet 32
Sorbet 32

Import 45
Import 45

Greek-Style Summer 2007
Greek-Style Summer 2007

Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Γαστρονομικό Ημερολόγιο 2009
Oinothiki 2009
Oinothiki 2009
*

Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr