HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

5 συνταγές με Ντομάτα

Μαγειρεύει ο σεφ Ηρακλής Ασπρίδης

Μπουγιουρντί

ΜπουγιουρντίΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
• 100 γρ. τυρί φέτα
• 4 φέτες ντομάτας
• 4 ροδέλες πιπεριάς
• λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 4-5 ελιές χωρίς κουκούτσι
• πιπέρι, ρίγανη
• λίγο μπούκoβο
• 30 ml. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε το τυρί φέτα σε ένα σαχανάκι ή σε ένα πήλινο σκεύος, κατά προτίμηση.
2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά από πάνω και τελευταίες τις φέτες ντομάτας.
3. Ψήνουμε το μπουγιουρντί στους 180-200οC για 8-10 λεπτά.

Ντοματοκεφτέδες

Ντοματοκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ
• 4 μέτριες κόκκινες ντομάτες
• 5 κουτ. σούπας αλεύρι (φαρινάπ που φουσκώνει)
• 1 μέτριο κρεμμύδι
• μερικά φύλλα μαϊντανό
• λίγο δυόσμο
• λίγο θυμάρι
• αλάτι, πιπέρι
• 1 αυγό
• τυρί φέτα τριμμένο
• ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, όπως είναι με τη φλούδα και τις κόβουμε κομματάκια.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, το δυόσμο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το αυγό και το τριμμένο τυρί.
3. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, ρίχνοντας και το αλεύρι, ώστε να γίνει ένα κανονικό μείγμα.
4. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε από το μείγμα κουταλιά-κουταλιά. Αφού ροδίσουν και από τις δύο μεριές, βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες.
5. Σερβίρουμε σε πιατέλα με στρωμένη χαρτο-πετσέτα για να απορροφήσει το λάδι.

Ντομάτες γεμιστές με σουπιές

Ντομάτες γεμιστές με σουπιές
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
• 2 κιλά ντομάτες
• 1 κιλό σουπιές μέτριες
• 250 γρ. ρύζι
• ½ ματσάκι μαϊντανός
• λίγο δυόσμο
• 2 κρεμμύδια
• αλάτι
• πιπέρι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 150 ml. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε τις σουπιές. Χωρίζουμε το κεφάλι με πλοκάμια, αφαιρούμε τα εντόσθια, την εξωτερική μεμβράνη, κρατάμε ένα σακουλάκι με μελάνι και τις πλένουμε καλά.
2. Βράζουμε τις σουπιές με νερό αλατισμένο μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, κρατάμε ενάμισι ποτήρι ζουμί, και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
3. Αναμειγνύουμε τις σουπιές με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, λάδι, μία σταγόνα μελάνι και ελάχιστο ζουμί από το ποτήρι.

Κολοκυθάκια με ντομάτες και αυγά μάτια

Κολοκυθάκια με ντομάτες και αυγά μάτια
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
• 4 αυγά
• 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
• 2 μέτρια κολοκυθάκια
• ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
• λίγο πέστο
• 1 πρέζα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα σε κυκλικό σχήμα.
2. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ζάχαρη και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC για λίγα λεπτά. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια πάνω από τις ντομάτες.
3. Τηγανίζουμε τα αυγά μάτια σε μέτρια θερμοκρασία. Τα προσθέτουμε στο τέλος πάνω από τις ντομάτες.
4. Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό με λίγο πέστο.

Γλυκό ντοματάκι

Γλυκό ντοματάκι
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό ντοματάκια
• 1 κιλό ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι νερό
• γαρύφαλλα
• αμύγδαλα καβουρδισμένα
• φλούδα μανταρινιού
• 4 κουταλιές ασβέστης
• 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεματάμε τα ντοματάκια σε βραστό νερό, για ένα λεπτό. Τα ξεφλουδίζουμε, τα τρυπάμε από το κάτω μέρος και τα στύβουμε να πέσουν τα σπόρια.
2. Ετοιμάζουμε ένα διάλυμα από ασβέστη με 10 ποτήρια νερό. Το ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια, τα αφήνουμε για 20 λεπτά, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε καλά και σκουπίζουμε.
3. Μπήγουμε στο καθένα από 2 αμύγδαλα.
4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό, γαρύφαλλα και τριμμένη άγουρη φλούδα μανταρινιού. Ρίχνουμε τα ντοματάκια να βράσουν μέχρι να δέσει όλο το γλυκό.
5. Αφήνουμε το γλυκό στην κατσαρόλα 24 ώρες, και το ξαναβράζουμε με το χυμό 1 λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε σε στεγνά βάζα.


Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr