HOMEΠΡΟΦΙΛSORBETΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

SORBET

Οδηγός Κάβας Οδηγός Διασκέδασης Αρχείο Τευχών

IMPORT GR

Άρθρα Πρόσωπα Συνταγές Αρχείο Τευχών

IMPORT DE

Artikel Interviews Rezepte ---

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

politispress.gr ---

Συνταγές με Κυνήγι

Προτείνει ο Δημήτρης Χάλκας, σεφ και ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Ο Κυνηγός»

Το κυνήγι είναι τρόπος ζωής, λέμε συνήθως, αλλά τα θηράματα που μπαίνουν στο στόχο των κυνηγών αποτελούν το πιο γευστικό μεζέ για τους καλοφαγάδες που αγαπάνε το κρέας. Μπεκάτσες, ορτύκια, τσίχλες και κοτσύφια γίνονται λουκούμι στην κατσαρόλα της νοικοκυράς, ενώ το κρέας των άγριων ζώων, όπως αγριογούρουνα, ελάφια και κουνέλια, χρειάζεται να αφεθεί κρεμασμένο τουλάχιστον για δυο μέρες, επειδή είναι γεμάτο από οξέα που το κάνουν πολύ σκληρό. Το κρασί, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο και τα μυρωδικά δίνουν την υπέροχη γεύση στο κυνήγι.

Δημήτρης Χάλκας

Πολυτεχνίτης και Θεσσαλονικιός, ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη γαστρονομία, από αγάπη για το κυνήγι. Το αγαπημένο του χόμπι έγινε επάγγελμα, καθώς αποφάσισε να ξεκινήσει ένα κρεοπωλείο για να πουλά το κρέας των θηραμάτων του. Μετά από κάποιες σπουδές μαγειρικής και ένα επαγγελματικό εγχείρημα ενός χώρου μαζικής εστίασης στην Αθήνα, επέστρεψε στη πόλη του που τόσο αγαπά. Εδώ και 18 χρόνια θεωρείται ο «άρχοντας» του Χορτιάτη. Στην ταβέρνα «Ο Κυνηγός», όπου διατηρεί, καταφθάνουν καθημερινά λάτρεις του κυνηγιού για να απολαύσουν τα αγαπημένα τους πιάτα.


Copyright NewLine all rights reserved - Powered by fractal.gr